Mit is mondott Kövér a politikusnőkről?

2020. április 30. 22:34

Nagy Csomor András
Mandiner
Kövér szavairól és az ellenzéki média tudósításairól.

Kövér László április 26-án a Bayer show vendége volt, ahol Szabó Tímea párbeszédes képviselő parlamenti felszólalása kapcsán a következőket mondta: „Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére.”

A szövegből teljesen egyértelműen kiolvasható, hogy Kövér Lászlónak az égegyadta világon semmi baja sincs a nőkkel. Épp ellenkezőleg! Az volt mondandója lényege, hogy a nők többre hivatottak annál, hogy „gyűlölettel” szóljanak. Ez sokkal inkább a nőknek járó kiemelt tisztelet, mintsem a nők lenézése.

Ami a dolog érdemi részét illeti. Valóban, nem szabad egy országgyűlési képviselőt a neme alapján megkülönböztetni. De ez nem vonatkozik eszetlenül mindenre. A tény, hogy valaki férfi vagy nő, jár bizonyos következményekkel. Például udvariasan kiengedem az ajtón magam előtt, vagy éppen előre köszönök. Ez minden nőnek jár civilizált országokban, ideértve az országgyűlés női képviselőit is, holott a szó szerint vett, mereven értelmezett egyenlőség elvből az udvariassági normák nem következnek. Ennek azonban semmi köze nincs az országgyűlési képviselők egységes jogállásához. Minden országgyűlési képviselőre nemtől függetlenül ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

Vegyük azonban sorba, az egyes ellenzéki portálok, hogyan tudósítottak az elhangzottakról. Úgy tálalják olvasóiknak, mintha úgy általánosságban a nőkre, és nem a konkrét esetre, Szabó Tímea kirohanásaira vonatkoztak volna.

A 444.hu a következőt deriválta Kövér László szavaiból: „A házelnök nem bírja, ha az ellenzékből egy nő szól be neki”.

Így szól az Index.hu reklám szlogenje: „Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik... És vannak, akik az Indexet olvassák.”

Nézzük tehát, mit olvashatnak azok, akiknek vannak kérdéseik: „A házelnök Bayer Zsoltnak beszélt arról, hogy szánalommal tekint a női politikusokra.”

A 24.hu szerint Kövér László kirohant a nők ellen.

„Lilu üzent Kövér Lászlónak”  című cikkben Molnár Dávid, a 24.hu rovatvezetője már lehagyta a teljes idézetet. Értem én, a 24.hu zöld, és nem szeretne papírt pazarolni, de online sajtó írásakor ez a veszély nem fenyeget. Lehet idézni egy házelnököt is egész mondatokban.

Látható, Szabó Tímea határon túli magyarok ellen uszító ügyéből megpróbálnak nő-ügyet csinálni. A cél egyértelmű: Szabó Tímea azon mondatai helyett, amelyekkel kérdőre vonta a külhoni magyarokat támogató kormányzatot, Kövér László reakcióira próbálják terelni a szót. 

Azt, hogy a fenn megjelölt ellenzéki sajtó orgánumok szerkesztői szövegértési problémákkal küzdenek-e, vagy manipulálni szeretnék az olvasóközönségüket, azt mindenki döntse el magában.

Összesen 262 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ilyen az igazságról félretájékoztató "újságírókra" írta azt Prohászka Ottokár, hogy "tintakulik".

Szégyen, amit ezek az ellenzéki médiumok művelnek, akik tulajdonképpen elmondásuk szerint nem is léteznek.

Pedig ők buktak hatalmasat a koronavírus törvény hazug beállításán:-)

Nagyon NINCS igazad ebben az ügyben. Egyáltalában előhozni Kövér házaspár megjelenését, a baby.dollt, ez nem vall ész-szerű működésre.

A fénykép egyébként a hölgyre nézve kifejezetten előnytelen, egy mimikai malőrt rögzít. Nem sokat változtak az idővel, egy előző életben álltam mellettük egy temetésen. Kövér felesége kifejezetten bájos, karcsú, finom jelenség volt.

Az egész képviselőnő kritika teljesen megfelel az igazságnak, tényleg rémes egy gyűlölettől eltorzult női arc, különösen, ha tulajdonosa éppen dr. Káslerről ordít, aki szerinte hentesként működik, és akkor még nem is volt szó a határon túli nemzet- társainkról.

Vadai, Kunhalmi, Bangóné, Szabó és tsaik maguk járatják le magukat.

Szerintem meg indokolni kell, még ha hosszabb is. Azt meg végleg nem tudom, mi passzol inkább.

Szerintem semmi, de azért ami sok, az sok.

Számomra nagyon szomorú, bár szerencsére van más gondom is és így NEM ezzel kelek és térek nyugovóra, h. ez a végtelenül közönséges hang, viselkedés polgárjogot kapott a nyilvánosságban és láthatóan NEM zavarja a magyar választók nagyjából felét.

"...vagy manipulálni szeretnék az olvasóközönségüket, azt mindenki döntse el magában."

Egyértelmű. Emlékszünk még arra, amikor "Miferink" eldicsekedett azzal, hogy Kövér "köteles beszédét" az ő ötlete alapján használták fel ellene a választási kampányban? Az ún. független sajtó, mint amilyen a 444, a 24 és az index is, képtelenek nem hazudni. Ez a lényegük.

Nyilván az olkt.hu

Vannak esetek, mikor sok beszédnek sok az alja.

Palika1955 oda, meg vissza volt, Mórvai Krisztináért. Amikor kiderült, hogy már nem jobbikos minden volt neki Krisztina, csak rendes nő nem.
Dúró Dórát ajnározta, belém kötött, mert akkor még öregasszonyosan öltözködött és ezt szóvá is tettem.

Múltkor vitézmunkásör, mit tudom én, hogy melyik nevén és a társai felváltva, olyan mocskos dolgokat írtak a női mivoltára, de pont nem azt, hogy megizélnék, hanem az ellenkezőjét, és palika1955 hallgatott, mint szar a fűben. Egy jobbikos nem vette védelmébe ezt a négy gyermekes anyukát!

Ezek, ahogy írtad valóban semmibe veszik a nőket és tudod, hogy miért, azért, mert a nőknek levegőnek nézik, vagy sürgősen kirúgják az ilyen egyesszámú önjelölteket.

Az egészségügyi államtitkárnőről a tüdőgyógyászról nem lehet azt mondani, hogy szép, mert nem az.
De amikor azzal a finom, kedves hangján elkezd beszélni, elmagyarázni nekünk amit a riporter kérdez, tisztára megszépül az egész nő. Nagyon szimpatikus.

Ráadásul Lengyel Lászlónak egy jóslata nem jött még be. Éhen halna, ha csak a jóslásaiból élne.

Bizony, bizony! És mennyi ilyen ellenzéki beszólásokat olvashatsz tőlük itt a mandin.
Csakhogy a nők előtt hiába is próbálnák titkolni.

Az emberi arc tükrözi a belső gondolatokat, érzéseket.
A rossz, gonosz gondolatoktól kemény, durva lesz az arc.
De vannak jóságos arcok és jóságos tekintetek is.
Angyalarcok.

annamannának egy kutyája van legalábbis egyről írt, de azt is rugdossa, ha tovább nézelődik, szaglászgat, mint amit megenged annak a szegény kutyának.
Érted? Rugdossa a kutyáját! Hát milyen nő ez?

Nem vetted még észre, hogy Szabó Tímea mindig dühös, mindig magából kivetkőzve kiabál?
Amikor megszületett a gyereke, pár hónapos volt, akkor is üvöltözött a parlamentben. Még gondoltam is, hogy ilyen idegállapotban hogy tud szoptatni? Hogy tud a gyerekéhez szépen szólni?

Nézd meg Szabó Tímea régebbi képeit és hasonlítsd össze a mostaniakkal.

Tévedsz! Előtte is üvöltözött. És mindig üvöltözik.
Nem csak a Kásler hentesezése van a rovásán.
Az a második "felszólalása" volt.
Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért frakcióvezetője a parlamentben azt feszegette, hogy miért nem jelent meg lassan egy hónapja a parlamentben Orbán Viktor, „miért nem meri idedugni a képét?” Hát milyen stílus ez? Megmondom közönséges lumpenproli stílus.
Nincs egy nyugodt felszólalása. Kiüvöltözi magát, aztán meg sem várja a választ elmegy a teremből.
Nem részletezem fenn van a neten.
Az szerinted rendben van, amikor trógernek nevezte Trócsányi Lászlót?
Igaza van Kövérnek, Szabó stílusa, magatartása egy kocsmában nem keltene feltűnést. Azt mondta Kövér, hogy ez egy kocsmai stílus.

Ilyennek látod magadat?

Nem arról van szó, hogy idősebb, hanem, hogy elnyűtt, lestrapált az arca.
A nagymamámnak szép sima ránctalan az arca, pedig lassan már hetven lesz. De nem is ilyen idegroncs, mint ez a nő.
Ez nem fehér rassz kérdése. Különben sem öregednek úgy a maiak, mint a régiek.

Érdekesnek érdekes lenne, talán a Főhős c. műsor alkotói megcsinálják, de nagyon idegesítő.
Bangóné, Vadai, Szél, Szabó önmagukon uralkodni nem tudó a női nemet megszégyenítő módon viselkednek, ill. nem tudnak viselkedni.
A fideszesektől ilyen kirohanásokat, ilyen stílust még nem hallottam. Se a nőktől, se a férfiaktól.

Azon nevetsz, hogy rugdosod a kutyádat? Inkább szégyellned kellene magadat.

Nyugi, tudom, hogy miért írtad.
Mi a bajod, a nagymamám korával?
Bizony, hogy belerúgtál sétáltatás közben, te mesélted itt a mandin.

Még? A hazugság a te asztalod. Remélem még emlékszel?!

Különben sem tudnálak "szákon" vágni.
Az a lényeg, hogy én értettem, hogy miről írtál.

Még a színházak bezárása előtt láttam egy nagyon jó darabban Molnár Piroskát, nagyon jó volt benne.
Én is lelkesen tapsoltam neki és nem szólt rám, komolyan vette.
Egy színésznőnek nem kellene így megnyilvánulnia, mert ezzel vérig sérti a közönségének egy politikailag másik felét.
Molnár Piroska egy igen művelt színésznő. Szívesen látnám még nem csak, mint nézőt.

De bezzeg, amit Ungár Klára írt, "segghülyék", "fasiszták" ("persze, azok") nem kapták fel a fejüket, nem érte el az ingerküszöbét az ellenzéki országgyűlési képviselőnőknek.

Vadai is amikor bírálta Orbán beszédét, valami év eleji volt, azt mondta, hogy igaz, hogy Orbán ilyet nem mondott, de biztos gondolt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés