Halálos tévhitek Magyarországon

2020. április 30. 10:37

Hadházy Ákos
Facebook
A világon sehol nem lazítanak a járvány tetőzésekor, csak amikor már biztosak abban, hogy stabilan csökken a fertőzöttek száma.

„Figyeljünk a lényegre a miniszterelnök mondandójából: azért oldja fel – Budapestet kivéve – a korlátozásokat, mert a kórházak már felkészültek a koronavírus-fertőzött betegek tömeges fogadására!

Van két halálos tévhit Magyarországon, amit a kormány ámokfutása még veszélyesebbé tesz. Az egyik hazugságot a propaganda nyíltan veri az emberek fejébe: nálunk különösen jók a járvány számai. Részben ennek a hazugságnak köszönhető a másik tévhit: ez a járvány »túl van spirázva«, hiszen »alig van halott«. Egyelőre csak néhány megjegyzés a fentiekhez:

– Szinte hihetetlen, hogy Orbán ezt a kis országot a járványügyi védekezés szempontjából is két részre osztja. Így a fővárosiak egy része vidékre »menekülhet«, hogy oda is elvigye nagyobb számban a fertőzést, ahol még csak szórványosan van jelen. Nagyobb baj, hogy előfordulhat: a szigorúbb intézkedést elszenvedő fővárosiak feleslegesen vállalnak áldozatot: amikorra náluk remélhetően lecseng a járvány, máshol a lazítás miatt fellángol, ami nyilvánvalóan visszajut a fővárosba – lehet majd mindent kezdeni elölről. A különbségtétel persze nem lenne teljesen ördögtől való, de ehhez a tesztelést iszonyatosan fel kellene pörgetni. A kormány által bejelentett 17 ezres pillanatfelvétel sajnos még nem ezt fogja jelenteni.

– A világon SEHOL nem lazítanak a járvány tetőzésekor, csak amikor már biztosak abban, hogy stabilan csökken a fertőzöttek száma. Két dolog lehet: a magyar járvány valójában már tetőzött korábban, csak a kozmetikázott számokkal most érte utol magát a kormány – ez indokolhatja a magabiztosságot. A másik lehetőség az ostobaság, vagy az, hogy a tanácsadók nem merik a Főnöknek megmondani, hogy azért óvatosabbnak kellene lenni.

– Van egy harmadik magyarázat is a korai nyitásra: ha kormány szeretné felpörgetni a járványt, hogy más országoknál gyorsabban túl legyünk rajta. Gondoljunk vissza a kulcsmondatra: van már elég kapacitás (értsd: hazazavartuk a más betegségben szenvedőket, vagy már be sem engedtük az újonnan érkezőket és műtéteket halasztunk hetek óta), hagy jöjjenek tömegesen a betegek. Mintha nem is számítana arra, hogy ezután kordában tarthatja a járványt!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, hogy szorgalmazzák a karantént, mert egy gazdasági összeomlásról, éhséglázadásról vizionálnak, hátha akkor megbukik a zorbán, mert ők maguk erejéből képtelenek kormányra kerülni.

Ákos! Ákos! Már én, Berni is azt mondom, hogy hülye vagy.

Hadházy egykori pártján belül sem találtak más megoldást. Van ebben az alakban (plusz még kb kéttucatnyi hasonszőrűben) valami különösen tenyérbemászó.

" A világon sehol nem lazítanak a járvány tetőzésekor, csak amikor már biztosak abban, hogy stabilan csökken a fertőzöttek száma."

Szinte minden országban lazításra készülnek. És sneki nem tudhatja biztosan, hogy stabiulan fog csökkenni a fertőzöttek száma. Geci haláldoktor. Lófaszszopó faszházy féreg, ki foglak irtani.

Orvos látott már? Nem, nem vírus ügyben, elmeorvosra gondoltam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés