Nemváltás házilag és egyebek

2020. április 29. 8:41

Szánthó Miklós
Magyar Nemzet
Ha normális világban élnénk, akkor különösebben nem filozofálgatnánk azon, hogy vannak-e teremtett nemek vagy sem.

„A születéskori nem kapcsán kialakult jogi vita sokkal mélyebb konfliktusról tanúskodik. Megint furcsa érzése van az embernek. Mintha újfent olyan dolgokról vitáznánk, melyeknek maguktól értetődőeknek kellene lenniük. Itt van például a születéskori nem törvénybe iktatásáról szóló polémia. Ha a posztmodern világ (a nyugati civilizáció) inspirációs forrása nem az igencsak ruganyos morális felfogást hirdető liberalizmus lenne – tehát ha normális világban élnénk –, akkor különösebben nem filozofálgatnánk azon, hogy vannak-e teremtett nemek vagy sem. A nyugatos haladároknak azonban olyan kényelmessé vált már az élet, hogy ráérnek ilyesmivel is foglalkozni.

A személyes – például szexuá­lis – identitás formájában megjelenő »sokféleség« bálványozása annyira beleivódott a liberális projekt legmélyebb rétegeibe, hogy kifejezetten a modernség elleni támadásnak címkézik, ha valaki arról beszél, hogy »férfinak és nőnek teremtette őket«: az Európai Parlament gyorsan el is ítélte »a transznemű és interszexuális személyek jogai elleni támadásokat Magyarországon«. Az ugyanis a baj, hogy egy új, a magyar törvényhozás előtt fekvő javaslat szerint az anyakönyvbe csak a »születéskori nem« megjelölés kerülne – és ez elmaradott, barbár módon kizárólag férfi vagy nő lehet –, továbbá ez a tény utóbb az állam által vezetett nyilvántartásban megváltoztathatatlan. Skandalum!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Más:
https://youtu.be/ZFrTUv77aeU
Az albán pékség és a kínai kajálda megvan?

Nagyon helyes, hogy a születési anyakönyvi kivonatba a születéskori biológiai nem kerül bele. Talán annyi beleférhet, hogy a névváltoztatás engedélyezett lenne, de hogy erre való hivatkozással átirathassák mindenféle iratban a nemüket, ennek az agyament baromságnak véget kell vetni. Az nem érdekel, ha Gazsi ezentúl Lorettának akarja magát nevezni, de a születéskori nem az megváltoztathatatlan, nem lehet csak úgy átírni semmiféle beteg ideológia nevében, szóval jó az, ha az iratokba ez kerül bele.

Szánthó annyit rugózik ezen a témán, hogy gyanítom, érintett. Ha fizikailag nem is, tudatilag mindenképp.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés