Hol bigottság van, ott bigottság van

2020. április 17. 15:18

Szarvas Koppány Bendegúz
Facebook
Csak mert transznemű, mert milyenmáraz.

„Hol bigottság van, ott bigottság van. Akkor mindenbe bekényszerítik a saját korlátoltságukat és kicsinyességüket. Például a véradásba. Transznemű, aki korábban adhatott vért, most nem adhat. Miért? Csak. Mert transznemű, mert milyenmáraz. Mert amit nem tudnak felfogni, azt el kell taposni.

Közben meg annyira könnyű békén hagyni a másikat. De komolyan, a világ egyik legkönnyebb dolga. Semmilyen politikai vagy egyéb kockázatot nem vállal a Fidesz (mert hát őket csak az mozgatja, nem is próbálok morális érvekkel hatni) azzal, ha békén hagyja a transzneműeket. Sőt. Hozni egy rendelkezést macerásabb, mint nem hozni. Vérből pedig hiány van, nem pedig akkora túltermelés, hogy random válogatni lehessen. Akkor hát miért?

Vagy túlbuzgó volt valaki lentebbi szinten, vagy spájzol a kormány ellenségképet, ha majd elfogyna a vírus meg a migráncs. Remélem, csak az előbbi eset, de illúziókat nem táplálok. Csak kitartást kívánok transznemű polgártársainknak is. Ahogy a koronajárvány, úgy a transzfóbia és homofóbia sem tart örökké. A Momentum pedig segít mindegyik felszámolásában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Tordait sajnos, többször látni, hallani. A hedonizmusra berendezkedett XXI. sz. egyik kínzóeszköze. Vadaival párban alkalmazzák.

Sem a transzneműség, sem a homoszexuális irányultság nem kizáró ok. A kizáró ok a vérrel átvihető betegségek szempontjából kockázatos életmód. Azaz azonos neművel folytatott nemi kapcsolat, intravénás droghasználat stb.

Én engedném őket, meg a homokosokat, drogosokat, de külön, kockázatos megjelöléssel tárolnám a tőlük levett vért. Aztán a libsik a nagy elfogadásukban ezt kaphatnák, ha rászorulnak.

Szarvas Koppány Bendegúz nem mond igazat. A féligazság is hazugság.

,,
Országos Vérellátó Szolgálat
Tájékoztatás a kiszűrési kritériumok változásáról

2020.01.01-én a nemzetközi gyakorlathoz alkalmazkodva, több kiszűrés megítélése megváltozott:

Gyógyszerszedés mellett tünetmentes allergiások felmentést kaptak a kizárás alól.
Szigorodtak a trópusi betegségekre vonatkozó előírások.
Fertőzés átadás szempontjából kockázatos szexuális kapcsolatok megítélésében megszűnt minden olyan megkülönböztetés, ami a kapcsolatban résztvevők nemére utalt.
Kizárólag a kapcsolat jellegéből és a részvevők által hordozott kockázatokkal számolunk, amelyben érdektelen a résztvevők neme, szexuális irányultsága és nemi identitása. A kizárás tehát kizárólag kockázatos élethelyzet, szokás, esemény vagy magatartás miatt történik.Ugyanakkor a vérellátásban szakmai szempontból szükséges a jelentkezők biológiai férfi/nő elkülönítése, a férfiak és nők között meglévő élettani különbségek miatt, - többek között- immunológiai okokból is. Ezek a különbségek eltérő kötelező laboratóriumi vizsgálatokat és algoritmusokat követelnek meg.

Mindezeket figyelembe véve és a vért kapó betegek egészségének védelmét legfőbb célként szem előtt tartva, 2020. január 01. napjától kezdődően visszavonásig, az Országos Vérellátó Szolgálat nem engedélyezi a nemi átalakító műtéti beavatkozáson áteső személyeknek a véradást, amint azt a világ számos országában is teszik, a fentebb említett okokból, rendkívüli módon megbonyolítja a felhasználási és regisztrálási gyakorlatot.

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy ez a szabályozás nem a nemet váltó személyek ellen irányul, hanem átmeneti megoldás a szigorú algoritmusok szerinti működés érdekében. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megnyugtató, a jelentkező személyek jogait és érzéseit maximálisan tiszteletben tartó, ugyanakkor mindkét irányú nemváltás következményeit kezelő, és a vért kapó betegek maximális védelmét is szolgáló eljárásrend szülessen.

Ezt az új eljárásrendet terveink szerint a veszélyhelyzet elmúltával alkotjuk meg és tesszük majd közzé, ami a fentebb említett szempontokon túl a nemet váltott jelentkezők biológiai neméből adódó élettani sajátosságait, esetleges speciális gyógyszerszedési szokásait (pl. folyamatos hormonkezelés) is figyelembe veszi, a lehető legnagyobb esélyt teremtve számukra a véradáshoz.

Országos Vérellátó Szolgálat,,
http://www.ovsz.hu/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés