A bűvész államtitkár elismerte, közalkalmazottakat akarnak kirúgni

2020. április 16. 11:18

MSZP
MTI-OS
Tényleg itt lenne az ideje, hogy végleg elhagyja a porondot.

„Fekete Péter, bűvész államtitkárnak sikerült annyira elvarázsolnia magát, hogy beismerte, hogy azért akarják 20 ezer kulturális dolgozótól elvenni a közalkalmazotti státuszt, hogy könnyebben kirúghassák őket. Ez az Orbán-terv? Még több embert akarnak az utcára tenni miután már most több tízezren vesztették el az állásukat a koronavírus-járvány miatt?

A fideszes megnyilatkozások eddig csak a bizonytalanságot és a feszültséget növelték: Parragh László kijelentette, hogy már annyian mentek tönkre, hogy azzal nem tudnak mit kezdeni, Domokos László csak annyit tud mondani az állásukat elveszítőknek, hogy spóroljanak, Fekete Péter pedig elismerte, hogy közalkalmazottakat akarnak kirúgni. Mindez azt bizonyítja, hogy a Fidesz semmit sem tud kezdeni a kialakult válsággal és nincs érdemi ötlete annak kezelésével kapcsolatban.

Az MSZP-nek azonban van megoldása, a javaslataink között kezdetek óta szerepel a munkahelyek védelme, az elbocsátási moratórium bevezetése a közszférában is, és a szakszervezetekkel való érdemi egyeztetések megkezdése. Továbbá követeljük, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt ne lehessen a közalkalmazotti munkajogi viszonyokat megváltoztatni. A kulturális államtitkár már korábban bebizonyította, hogy a bűvész és cirkuszigazgatói tapasztalatai ellenére sem képes uralni azt a cirkuszt, amit a Fidesz csinál a kultúra területén. Most viszont tényleg itt lenne az ideje, hogy végleg elhagyja a porondot.”

(MSZP Országos Központ)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy korábbi hozzászólásomból

Közalkalmazott egy státusz, amelyhez 1992-ben hozzácsapták a bértáblázatot, ahol az alap a mindenkori minimálbér és különböző szorzók alkalmazásával jön ki a végleges bruttóbér. Ebből eredően valótlan az állítás, hogy a közalkalmazottaknál nem volt béremelés, mert a minimálbér emelkedésével növekedett a bérük. Annyi az igazság, hogy a szorzók viszont nem növekedtek.
A szorzók azonban nem fejezik ki az elvégzett munka mennyiségét és minőségét, így nem ösztönzőek. Egyetértek az eltörlésével, ami nem a státusz elnevezés eltörlését jelenti, hanem a bértábla - amely bonyolult, és ahogy írtam nem ösztönző - sutba dobását jelenti.

Amire az MSZP utal itt nézhető meg a videó
Fekete Péter: Magyarország GDP arányosan a legtöbb pénzt költi Európában kultúrára
https://hirtv.hu/magyarorszage..

Hamis az MSZP állítása, hogy Fekete Péter azt mondta: ,,a könyvtárosok nem csinálnak semmit,,
Ami a videóban elhangzik: Azok a könyvtárosok, akik nem csinálnak semmit őrájuk majd nem lesz szükség. (4,1 perctől)

Olvasd el a hozzászólásom és nézd meg az általam hivatkozott videót

Berecskereki 2020. április 16. 16:43

Van, ahol az a megoldás, hogy a nyugdíjazottak helyett nem vesznek fel újakat.

A jelenlegi helyzetben fölösleges munkaerő úgy a privát szektorban mint az állami szektorban lehet. Mi ezen a csodálnivaló?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés