Szociális katasztrófát gyárt a kormány a járványügyi katasztrófából

2020. április 10. 13:57

Jámbor András
Facebook
Ezzel a rendeletmódosítással brutálisan trükközhetnek a túlórával a cégek.

„A jelenlegi helyzetben, a munkanélküliség növekedésével a fizetés csökkentésekkel, a dolgozóknak egyre kisebb lesz az alkupozíciója. Nem tetszik, hogy heti 6 napot dolgozol? Akkor kereshetsz másik munkát.

Pluszban pedig ez a javaslat számos visszaélésre is ad lehetőséget. Egy két éves keretben számon tartani azt, hogy mennyi túlóránál jár az ember lehetetlen, illetve lehetséges lesz az is, hogy az élelmiszer boltokban most plusz munkára fogják a dolgozókat, és majd egy év múlva (persze ha még a cégnél vagy), akkor kapsz érte cserébe pihenőidőt. Ezzel a rendelet módosítással brutálisan trükközhetnek a túlórával a cégek.

Ez a mostani intézkedés abba a káros gazdaságpolitikai vonulatba illeszkedik, amely miatt pont sebezhetőbb a magyar gazdaság ebben a válsághelyzetben, hogy alárendelik a dolgozók jogait és életét a versenyképességnek és a nyugati tőke bevonzásának.

Miközben a cégek kapnak támogatást, a munkanélküliek alig kapnak valamit, a szociális válságra pedig nincs megoldás, tegnap kiderült a bankadót például majd visszaigényelhetik a bankok a válság elmúltával.

Amit a kormány jelenleg csinál nehéz máshogy tekinteni, mint hogy a járványügyi és gazdasági katasztrófából, még egy szociális katasztrófát is gyárt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés