Orbán Viktor budapesti kórházakban tartott szemlét

2020. április 9. 14:11
A kormányfő a kórházparancsnokkal és az intézményben dolgozó főorvosokkal is egyeztetett.

A Szent János Kórházban és annak Kútvölgyi úti telephelyén tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel; erről egy videót is megosztott a Facebook-oldalán – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő a kórházparancsnokkal és az intézményben dolgozó főorvosokkal egyeztetett az egészségügyi felszerelésekről, a rendelkezésre álló ágyak számáról és kihasználtságáról, különös tekintettel a lélegeztetőgépekkel való ellátottságra. Jelentést hallgatott meg a kórház személyügyi helyzetéről. Védőfelszerelésben személyesen is beszélt ápoltakkal, olyanokkal, akiknél már kimutatták a fertőzést, és olyanokkal is, akik kórházi karanténban vannak, de még nem bizonyosodott be róluk, hogy megfertőződtek a koronavírussal.

(MTI)

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csauseszku elvtárs és kimjongun elvtárs pont így csinálta az eligazítást....
Szánalom!
Szégyen!
Szégyen!

Mondjuk a te véleményed pont semmit nem számít, mert rólad lehet tudni, hogy Orbán azon egyetlen tettét helyeselnéd, ha lemondana.

Jákob minden védőfelszerelés nélkül kajakra nyeldekli Dobrevéket..

Ezt erkölcsi támogatásnak hívják, és az eü dolgozóknak jól eshet, mellesleg tájékoztathatják is, első kézből. Karácsony mondjuk meg sem találta volna a kórházat.

Jogos a felvetésed. Biztosan van az itt kommentelők között szerep nélkülivé vált ellenzéki politikus is, a DK-tól a Momentumig, hiszen ülnek otthon, a napi történések nem róluk szólnak, nincs mondanivalójuk a társadalom számára, szánalmasan kicsinyesek, irigyek, ötlettelenek, s egyre vulgárisabbak, az Európai Egyesült Államokról szőtt álmuk, mint életképtelen modell a szemeik előtt foszlik szét, vírus nélkül is légzési zavarokkal küzdenek, amikor látják a nemzetállamok, a nemzeti szuverenitások megkerülhetetlenségét, egyedüli működőképességét, a globalizáció szolgálatába szegődtek, ezért fizették eddig Őket, s most e téren is munkanélkülivé váltak, lassan megszűnik a lunga manus-i szerep, a krízis egyre jobban lemezteleníti a politikai manézsban szereplőket, egyre világosabb a határvonal az országért és az az ellen cselekvők között.

S persze vannak közöttük, akik intelligencia szintjük, tájékozottságuk, felkészültségük korlátaival szólalnak meg.

Persze a jó az lenne, ha kölcsönösen felhagynánk az indulatok, ideológiai szembenállások, ,emberi sérelmek, gyűlöletek motiválta megnyilvánulásokat, s az összefogásra helyeznénk a hangsúlyt.

Most olvasgatom Schőner Alfréd 1982-es gondolatait.
".....korunk ellentmondásokkal telített, ezt azonban mi is szeretnénk feloldani. Az emberiséget talán még soha sem fenyegette ennyi megpróbáltatás. Megméretünk. Az összefogásra még soha sem ennyire szükség. Mi is igényeljük a párbeszédet. Mi is valljuk,és hisszük, hogy a dialógus el nem választ, hanem összeköt."

Tessék olvasni az ILO és az OXFAM , globális munkanélküliségre, a mélyszegénységre, a családok teherbírási, túlélési képességeire vonatkozó előrejelzéseit. Itt az ideje, hogy végre tényleg összefogjunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés