Megszűnhet Budapest legpatinásabb kertészeti szakiskolája

2020. április 9. 21:04
A tervek szerint létrejöhet a Budapesti Kertészeti Technikum, de mi lesz a híres Japánkerttel?

Egy diákoknak és tanároknak küldött iskolavezetési levél alapján ősztől megszűnhet a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium önállósága, ugyanis az iskolavezetés tájékoztatása szerint egybevonhatják a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnáziummal.

A tervek szerint a Varga Márton tantestülete és képzései átköltöznének Kőbányára, és a két iskola fúziójából Budapesti Kertészeti Technikum néven új intézmény jönne létre.

Az iskola vezetése azonban problematikusnak tartja az átszervezést, ugyanis az új telephelyen nem áll rendelkezésre az előző helyszínen évtizedekig fejlesztett ponthálózati infrastruktúra, ami a geodéziai mérőgyakorlatokat lehetővé tenné, továbbá az egyes képzések speciális hardver- és szoftverigényét sem látják biztosítottnak, és hiányolják a térképész szaktanterem meglétét is.

Ennél is érdekesebb kérdésnek tartják, hogy mi lesz a sorsa a jelenleg a Varga Márton fenntartásában működő Japánkertnek, ami a főváros első japánkertje, és egyedülálló természeti értéket képvisel.
 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés