Képtelenségek

2020. április 7. 17:03

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Gyurcsány Ferenc (vö. kutya) amikor még miniszterelnök volt, nulla, azaz nulla forintos mentőcsomagot dolgozott ki az emberek megsegítésére.

„A napokban Gyurcsány Ferenc (vö. kutya: »A kutyát házőrzésre, a szoba bepiszkítására, mások zavarására, a háziúr és házmester bosszantására használják, tehát igen hasznos állat…«) felvázolta, hogy szerinte legalább 3000 milliárd forintos mentőcsomagra lenne szüksége a gazdaságnak, hogy talpra álljon a járvány után.

Gyurcsány Ferenc (vö. csőrös emlős: »A csőrös emlőst […] a bevándorlók csudálkozásra használják, ami úgy történik, hogyha meglátnak egy csőrös emlőst, azt elkezdik kergetni, amikor elérik, akkor agyonütik, s mikor már fölfordult, és nézik szürke hasát és vakondokszerű négy lábát, rövid nyakát és kis buta fejét, s meglátják ezen a kacsaszerű csőrt, azt mondják: jé-é! – és elkezdenek őrülten csudálkozni.«) teljes joggal és erkölcsi alappal követel most 3000 milliárd forintos mentőcsomagot, hiszen amikor még miniszterelnök volt, és jött a nagy 2008-as válság, akkor ő nulla, azaz nulla forintos mentőcsomagot dolgozott ki az emberek megsegítésére, és azt utódjával, Bajnai Gordonnal együtt az utolsó fillérig el is juttatták az embereknek.

Gyurcsány Ferenc követelését követően előállt a kormány, élén Orbán Viktor miniszterelnökkel, és bejelentette a második mentőcsomagot, benne a dolgozók bérének részleges átvállalásával, államilag garantált, kamatmentes hitelekkel a magyar cégeknek, tizenharmadik havi nyugdíjjal és egyebekkel. Az Orbán Viktor bejelentette mostani csomag alsó hangon veri a 3000 milliárd forintot. Igen ám, de Orbán Viktor már bejelentett egy másik csomagot is, amely szintúgy legalább 1000 milliárdot jelent, ha nem többet, így elmondhatjuk, hogy a kormány eddig minimum 4000 milliárd forintot szánt a mentőcsomagra.

A miniszterelnök bejelentése után Gyurcsány Ferenc (vö. ichthyosau­rus: »Nevezetes, hogy ennek a bődületesen nagy állatnak irtózatosan, szinte diplomatikusan kicsiny agyveleje volt, akkora, mint egy mogyorószem. Rettenetesen buta állat volt eszerint; természetbúvárok kiszámították, hogy Aesopus meséit 15 000 000 000 esztendő alatt lehetett volna vele 100 000 professzornak megértetnie.«) odaült a saját arca elé, és imigyen szólott: »A kormányfő által bejelentett mai gazdasági csomag mentőöv helyett fullasztó hullámokat kínál. Menekülés helyett süllyedést. […] Ez bizony halottnak a csók.« Hát persze.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oké, Feri, nem csókolunk meg.

"Nem kell félni, nem fog fájni" majd az ország nagyrészét eladósította, csődbe vitte.

És ez az isiászos Böszme vezeti az ellenzéket.


Mondhatnád, hogy Feri magas labdáit könnyű leütögetni, ami igaz, de adjuk meg, Zsóti a beiktatott Nagy Lajos idézetekkel stílusosan csinálja, és azért jó az, ha járvány idején is van min röhögni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés