A járvány elleni harcban nincs helyük pártpolitikai küzdelmeknek

2020. április 7. 14:08

Munkáspárt
A válság terheinek viseléséből a magyar társadalom minden rétegének ki kell vennie a részét.

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! A koronavírus okozta járvány hetek óta tart. A Magyar Munkáspárt mindig azt a véleményt képviselte és képviseli ma is, hogy a járvány elleni küzdelem Magyarország kormányának feladata és egyben lehetősége. Határozott álláspontunk az is, hogy a járvány elleni harc idején nincs helyük pártpolitikai küzdelmeknek.
A kormány az elmúlt napokban több programot hirdetett meg, amelyek már nem a járvány leküzdésére, hanem a járvány nyomán keletkező súlyos problémák kezelésére vonatkoznak.

A Munkáspárt alapvető kérdésnek tekinti, hogy ki, mely társadalmi rétegek viselik a válság leküzdésének terheit. Az elmúlt évtized válságainak szomorú tanulsága az, hogy a legtöbb országban a dolgozó tömegekkel, az egyszerű emberekkel fizettették meg a válságellenes intézkedések árát. A Munkáspárt úgy véli, hogy a válság terheinek viseléséből a magyar társadalom minden rétegének ki kell vennie a részét. Ha ez nem valósul meg, úgy súlyos társadalmi megrázkódtatásokkal kell szembenézni.

A Munkáspárt követeli szolidaritási adó bevezetését mindazok számára, akik vagyona egy milliárd forintnál nagyobb. Az érintettek vagyonuk 5 százalékát fizessék be szolidaritási adóként! Elvárjuk, hogy javaslatunkat az állami média ismertesse, és Magyarország Kormánya érdemi választ adjon. Rendkívüli helyzetben van Európa, rendkívüli helyzetben van Magyarország is. A rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedésekre van szükség.”

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Draga Thurmer elvtars, egy marxistanak annyit azert illene konyitania a kozgazdasagtanhoz hogy tudja, hany szazaleka tartja az egymilliard folotti gazdagoknak Magyarorszagon a vagyonat... segitek, nincs 5...

Tényleg szomorú, hogy van egy aránylag tisztességes kommunista, és az sem az emeszpében, vagy a dékában van. Sajnos ott nagyítóval se találni. :-/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés