Rétvári: Elképesztő, hogy Magyarország zöld pártja a vasútépítés leállítását követeli

2020. április 6. 14:11
Az LMP nehezményezi, hogy a munkahelyüket elveszített emberek védelmére még nem történt semmilyen lépés a kormány részéről.

Parlamenti felszólalásban vitatkozott össze Keresztes László Lóránt és Rétvári Bence.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője felszólalásában kiemelte: jelenleg az igazolt fertőzöttek 10%-a egészségügyi dolgozó. Elmondta, hogy a kormány által bejelentett egyszeri 500 ezer forintos többletjuttatást üdvözli az LMP frakció, azonban szerintük 100%-os béremelésre lesz szükség az egészségügyben dolgozók részére.

Az LMP nehezményezi, hogy az újonnan kialakult munkanélküliség problémájára, és a munkahelyüket elveszített emberek védelmére még nem történt semmilyen lépés a kormány részéről. Szerintük ez elengedhetetlen. Azt javasolja a párt, hogy a kormány gondolja meg a magas vagyonok esetében egy szolidaritási különadó bevezetését.

Keresztes László Lóránt ezen kívül arra kérte a kormányt, hogy állítson le egyes nagyberuházásokat és vasútépítéseket, bővítéseket, melyek a zöld párt szerint nem kellene, hogy prioritást élvezzenek jelen körülmények között.

***

Rétvári Bence reagált az LMP-s felvetésekre. Kiemelte: a kormány is tisztában van azzal, hogy az egyik legnagyobb veszélynek az egészségügyi dolgozók vannak kitéve ebben a rendkívüli időszakban, így másodszor is lesz majd a mostanihoz hasonló többletjuttatás számukra. „A kormány erején felül is igyekszik az élvonalban harcolókért tenni” – emelte ki.

Ezen kívül elmondta: folyamatos az eszközök és tesztek beszerzése és kiosztása is.

Ugyanakkor felhívta a parlament figyelmét: „Elképesztőnek tartom, hogy Magyarország zöld pártja a vasútépítés leállítását követeli a magyar parlamentben. Az összes párt közül először, ráadásul.”

Rétvári Bence szerint az LMP által javasolt megszorítások bevezetésének, és a beruházások leállításának forgatókönyve nem az az út, amit a magyar kormány járni szeretne, hiszen pontosan az efféle gondolkodás volt az, amely már csődbe vitte az országot korábban.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felajánlom Keresztes László Lóránt teljes vagyonát, jövedelmét a védekezési alapba.

Alapvetően két gazdaságpolitika ütközését láthattuk ma. Mindkét oldalnak volt elég ideje a bizonyításra, hogy mukodik-e az övé?
Innentől nincs kérdés szerintem.
Az ellenzék kimerült a lopósozásban és az ország leallitasaban.
Hiába telt el több, mint tíz év, az ellenzék felkészületlen, a saját hibáiból sem tanult.
Nem esik jól leírni, de nagyon kidomborodott a felkészültség, a tudás, a ratermettseg a kormánypártok javára. Jobb lenne ha jobb ellenzék lenne.

Jó is volt:-)
Amióta Rétvári az ellenzéket megismertette az intézkedések dátumaival, már nem mondják, hogy mindennel elkéstunk. Ezzel azért az a baj, hogy parlamenti képviselőket kellett felvilágosítani. Mit csináltak? Miért nem figyelnek? Miért nem tájékozódnak? Szánalmas ellenzék jutott....

A KDNP derék Rétvárija
sunyi módon úgy fogalmaz (akárcsak a Mandiner), hogy az LMP "a vasútépítés leállítását" követeli.

Pedig az LMP
- nem "a vasútépítés leállítását",
- hanem a Budapest-Belgrád vasút(vonal) építésének leállítását követeli.

Erről van szó:
https://index.hu/aktak/budapes..

Maga a baloldal is ma mondta, hogy van pénz, erre is telik meg arra is. Akkor mi lett ellopva? Az emberek többsége már tudja, hogy a lopósozás ballib agymosás.
Viszont a ballib egy időben privatizált és hitelt vett fel. Akkor hova lett a pénz?
Az államadósságról ne is beszéljünk. A többit sem sorolom fel, mert nincs értelme, mindenki tudja a különbséget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés