Riogatással vádolták Orbánt az ellenzéki lapok – igaza lett

2020. április 5. 22:29

Pannon duma
Vendégszerző
Orbán Viktor közel két éve, nagyjából a választások óta beszél egy válság elkerülhetetlen közeledéséről.

Több ellenzéki portál, újságíró és megszólaló is gúnyolódott vagy élcelődött a kormányfőn az elmúlt években, víziónak, hazudozásnak, riogatásnak nevezve a figyelmeztetést.

Íme egy válogatás:

2020.01.01. „A migránsokkal riogatás Guinness-rekordja után Orbán Viktor a válságra való figyelmeztetéssel tervez újabb csúcstámadást” (Gyükeri Mercédesz, HVG)

2019.09.18. „Miután a 2008-as válságot egyetlen valamirevaló elemzőnek vagy politikusnak sem sikerült előre látnia, azóta e két ősi mesterség űzőinek egyik kedvenc időtöltése lett az újabb válsággal való riogatás. Orbán Viktor miniszterelnök például már tavaly év elején megjósolta, májusban pedig a kormány el is kezdte védeni a gazdaságot.” (Mészáros Tamás, Index)

2018.06.18. „Politikai okból kiált válságot Orbán Viktor” (168 Óra, Szabó Brigitta)
„Összehangolt kommunikációs stratégiának tűnik, hogy egymásra ráerősítve a miniszterelnök, az Állami Számvevőszék elnöke, a pénzügyminiszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter is európai gazdasági válságot kezdett vizionálni.” (168 Óra, Szabó Brigitta)

2018.06.14. „Már Matolcsy is válsággal riogat” (…) „Orbán kezdte” (…) „Varga folytatta” (Cím és közcímek a Privátbankáron)

2018.06.10. „Kéri László: Orbán gazdasági válság képe csak riogatás és színes hazudozás!” (ATV-Orbán lapjáról kitiltottak társasága)

2018.06.05. „Brutális válságról beszélt a kötcsei pikniken, zárt ajtók mögött Orbán Viktor!” 
Történelmi beszédet mondott Orbán Viktor a Fidesz múlt hétvégi privát buliján Kötcsén. Ne csodálkozzon, ha nem hallott még róla – a beszéd nem volt nyilvános, viszont most mégis kiszivárogtak bizonyos részletek. A miniszterelnök egy olyan gazdasági válságot vizionált a kötcsei pikniken, amibe bele is bukhat – számolt be a riogatásról az ATV. (Orbán lapjáról kitiltottak társasága)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A ballib oldalakon meg ( fel sem sorolom, olyan sok van ) minden nap kétszer megbukik. Évek óta:-)))

Gond ezzel? Talán annyi, hogy ha a határok átjárhatósága tartósan megszünik, az tartósan enyhít a migrációs nyomáson. De a tartós bezárulás ilyen szinten csak nem valószínű. Mondjuk állítólad a csehek 3 évig nem utazhatnak külföldre... De a 3 év, ami egyfelől elképzelhetetlenül sok, másfelől semmi a migrációs nyomás évtizedes távlatához képest.

Szóval inkább arról lehet szó, hogy a járványtól való félelem tartós politikai tényezővé válhat. Akkor automatikusan old a migrációs nyomáson.

A kapitalizmus ciklikus válságai a természetének része. Egy ilyet jósolni olyan biztos dolog, mint a halál vagy az adózás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés