A világ legnagyobb repülőgépével hoztak védőeszközöket Magyarországra

2020. április 4. 21:23
A géptípusból néhány tucatnyi üzemel csak.

A világ legnagyobb rendszeresen használt teherszállítógépe landolt szombaton Ferihegyen – írja az Index. Az Antonov 124-100M típusú gépen Kínából érkeztek a koronavírus-járvány ellen szükséges védőfelszerelések.

Korábban Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette be, hogy szombaton hét gép összesen mintegy négymillió maszkot, 400 ezer védőruhát, 100 ezer védőszemüveget és 6 ezer arcvédő plexit szállít le. A gépek közül utolsóként az Antonov érkezett.

A géptípusból néhány tucatnyi üzemel, a civil légitársaságok közül maga az ukrán tervező- és anyavállalat, az Antonov Airlines International Cargo Transporter is ad bérbe a repülőket. Egy ilyen érkezett most Budapestre is.

A teherszállítót katonai és civil célokra is használják óriási rakodóképessége miatt, a megerősített géptörzs 150 tonna hasznos terhet bír el, az egy darabból álló rakomány maximális súlya pedig 120 tonna. Maximális teherrel 3700 kilométer a repülőgép hatótávolsága, 80 tonna teherrel viszont már 8400 kilométert is meg tud tenni egy tankolással. Az utazósebessége 800-850 kilométer per óra.

A gép önmagában, üres tankkal 181 tonna, ha teletöltik üzemanyaggal, akkor az össztömege 214 tonna is lehet.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kína megvéd minket a saját vírusától???
Na menjenek a p.csába!

És 3 hete még China Airlines Airbus-330-asa hozta a nyakunkra a kínaiakat.
Persze erről most duplaplusznemjó beszélni. És az új szövetségesünk már Óceánia és az új ellenségünk Eurázsia.
Hát ennyi a Fidesz országmentése:

"Rohadt nagy járvány. Legalábbis ami a médiában végigszaladt. Mintha egy világméretű kísérletet futtattak volna le, amely révén azt akarták kideríteni, hogy megfelelően kiépített propagandával el lehet-e hitetni az emberekkel egy rettenetes világjárvány fenyegetését úgy, hogy a valóságban nincs semmiféle járvány, annak halvány nyoma sem? A válasz: igen. Ma a világmédia bárkivel bármit el tud hitetni, semmit sem számít a valóság, semmit sem ér a józan ész. A koronavírus-kampány valójában egy háború volt a józan ész ellen, és ebben a háborúban a józan ész vereséget szenvedett. Ismerje el ön is, Kedves Olvasó, hogy bármennyire is gyanakodott, voltak pillanatok, amikor mind elbizonytalanodtunk. Mert mi van, ha mégis igaz?"

-- Bencsik "Békemenet" András, 2020. március 6.

"A koronavírus-kampány a jelek szerint inkább csak egy olyan nemzetközi modell, amely alkalmas arra, hogy a fenyegetésekre fogékony emberek sajnálatos meghülyítésével -- lásd 16 millió olasz karanténban, illetve az olasz kormány azon döntése, hogy olaszok mostantól nem utazhatnak Olaszországban olaszországi rokonaikhoz -- modellezze egy későbbi, valóban veszedelmes járvány hatásait és annak kezelését.

Szél Berni tiltakozott már, hogy ezt nagyon környezetszennyező gépet miért engedték leszállni nálunk?

Antonov, eredetileg orosz tervező iroda. 1946-ban hozták létre az oszországi Novoszibirszkben. 1952 lett áttelepítve Kijevbe. A gyárak Charkovban, Novoszibirszkben és Tasketben voltak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés