Forintvédelem

2020. április 3. 11:02

Bonta Miklós
Népszava
Tévedtem, Orbán Viktor teljhatalmú kormánya még ezen is túltett.

„Tévedtem. Jó egy hónappal ezelőtt, amikor a forint árfolyama még épp csak nekiindult az eddig példátlan vesszőfutásának, azt állítottam, hogy nemzeti devizánk már olyan sebességgel robog az elértéktelenedés meredek lejtőjén, hogy ezen már a szerencsétlen kormányzati lépések sem ronthatnak. Vélelmeztem, hogy nem ismétlődhet meg az a 2010-es eset, amikor két meghatározó fideszes politikus államcsődöt vizionált, és ezzel padlóra küldte a magyar fizetőeszközt.

Emlékeztetőül, egy euró akkor 287 forintot ért. Tévedtem, Orbán Viktor teljhatalmú kormánya még ezen is túltett. Csehországhoz és Lengyelországhoz képest is késedelmeskedő, még csak meglebegtetett gazdasági programjának híre képes volt arra, hogy hatásában felülmúlja az évtizedes, súlyos bakit, s így 2020 áprilisa közel 370 forinttal indult.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hiába próbálják letagadni a balliberálisok, hogy 2008-2009 és még 2010-ben is nem volt csődközeli helyzetben az ország. Ha nem így lett volna akkor miért kellett az IMF-EKB hitel?
Az egy más dolog, hogy Kósa Lajos meggondolatlanul fogalmazott. Az állításának az volt a lényege, hogy gyors kormányzati intézkedésekre van szükség, mellőzve az IMF ajánlásokat, mert úgy járunk, mint Görögország és akár csődbe is mehetünk.
Ez használta ki a baloldal és rögtön úgy tálalta: a Fidesz kormány csődbe viszi az országot. Ezt vette át külföld is és ez okozta a forint árfolyamának drasztikus romlását.

Lett lett híva a kormányváltás után a fennmaradó IMF hitel? Nem.
Csődbe ment az ország? Nem.
Az IMF ajánlásait használta? Nem.

A jelenlegi árfolyamot a pénzügyi spekulánsok sortolása befolyásolja. Az MNB intézkedése kapcsán azonnal erősödött a forint. Vajon miért? Jobb lett a gazdasági mutató?

Mennyi tartaléka volt az országnak 2009-ben? Semennyi.
Most legszerényebb számítások szerint is 2000 milliárd van a 2020 évi költségvetésbe, amennyiben a halasztható beruházásokat is figyelembe vesszük.

Az első bekezdéshez kapcsolódó link lemaradt.
https://index.hu/gazdasag/magy..

Lett államcsőd?
Nem lett, pedig 10 éven keresztül nem volt olyan hét, hogy az ellenzék ne vizionált volna államcsődöt és nem jelentette ki, hogy Orbán megbukott.

Szörnyű! Nincsenek források! Pénzügyi csőd! Nincs bizalom!

2020. április 2.
Az MNB az első alkalommal megtartott egyhetes betéti tenderén 655 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el.

Te Bonta!

Végigolvastam a cikkedet. Ebben egyetlen "érdemi" rész van, miszerint egy Zsidai nevű tróger mit hazudozott.

Te tényleg ebből meg tudsz élni? Bazmeg, ilyet én is akarok! Mennyit fizetnek ezért?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában