Csak előre

2020. április 3. 9:42
Kósa András
Népszava
Délutánra kiderült, hogy a saját-oldali felháborodás néha mégis el tud érni egy kritikus tömeget.

„Még a fideszes polgármesterek  jelentős része is  a sajtóból tudta meg (persze ne zárjuk ki, hogy volt néhány kiválasztott, akivel előre közölték), hogy a veszélyhelyzetbeli működésük, hatásköreik alapvető módosítására készül a kormány. És volt, akit ez már meg sem lepett, hiszen hozzászokhatott, hogy már rég kihagyják az őt érintő döntésekből. Valójában csak két dolog számít: nyerjen (nyilván), és kövesse a fentről jövő utasításokat. A pártközpontot az sem érdekli, ha ezek adott esetben ellentétes irányú vektorokat eredményeznek: ilyenkor lép életbe az »Oldd meg!« klauzula.

Aztán délutánra kiderült, hogy a saját-oldali felháborodás néha mégis el tud érni egy kritikus tömeget. Gyorsan bejelentették, hogy vissza az egész, nem fognak a veszélyhelyzetben a védelmi bizottságok öt napot szöszmötölni a polgármesterek indítványaival. Persze ezt is úgy, hogy az egészet ráfogják az ellenzékre. Értelmes kommunikáció nincs, értelmes indoklás nincs, csakúgy, mint a beterjesztés esetében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy rossz ötlet visszavonásra került. Ha ezt Karácsony csinálja (villamosjáratok), akkor államférfihoz méltó belátás, a szakmai érvek elfogadására való demokratikus nyitottság. Ha a kormány, akkor kritizálandó értelmetlenség. Ez volna a függetlenobjektív újságírás. Vagymi.

arról nem beszélve, hogy ha az igazi "európai demokraták" közül bárki elfogad egy Orbán által felajánlott helyet a válságstábban, azonnal elárulja a "haladók" szent ügyét. Eszenyinek annyi is elég volt, hogy nem volt ott valami fontos "demokratikus" tömegszeánszon...

Kedves Kósa úr, maga általában elfogadható dolgokat szokott írni. Most is azt írt. De mekkora a dolog súlya? Valamit nem gondolt át a FIDESZ, jöttek a pártból és az ellenzékből a visszajelzések, hogy ez nem jó ötlet. Erre visszavonták a törvénytervezetet. És?

Ezt hívják parlamenti demokráciának. Punkt. Úgyhogy ne sírjanak!

Önmagában is teljes értékű és helytálló komment.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában