Tisztázzuk: Brüsszelből a pénz jött, Kínából a vírus

2020. április 1. 12:07

Donáth Anna
Facebook
Brüsszel valódi pénzt, százmilliárdokat szabadít fel Magyarország számára.

»Kínától és a Türk Tanácstól kaptunk segítséget. Így áll ebben a pillanatban a helyzet. Ettől mi még maradunk az EU tagjai. Ez az otthonunk, de látni kell, hogy most nem innen jön a segítség.« – fejtegette pár napja Orbán Viktor az állami rádióban. Érdekes kísérlet ez a propaganda részéről. A végén még Brüsszel tehet a koronavírusról is?

Rögzítsünk pár alapvető tényt. Mai tudásunk szerint a vírusfertőzés egy kínai piacról indult, ahol a képek és videók tanulsága szerint olyan borzalmas higiéniai állapotok uralkodnak, amit az EU-ban öt perc alatt zárattak volna be.

A fertőzés tényét a kínai állami propaganda elhallgatta, az erről tudósító orvosokat egyszerűen eltüntették. Ha időben jeleznek, hogy már tavaly novemberben (!) fertőzött náluk a vírus, valószínűleg ma nem lenne 42.344 halott szerte a világban, és nem omlik össze a gazdaság sem. A kínai (és kipcsak?) segítségről pedig csak annyit: az úgynevezett maszk-PR csak annyit ér, hogy látványosan lehet pózolni a Kínából érkező csomagokkal. De kiderült, hogy a Belgiumba küldött kínai védőruha nem véd, a Spanyolországba küldött kínai teszt nem jól mér, a Hollandiába küldött kínai maszk nem jól szűr, és még Müller Cecília is kénytelen elismerni, hogy a hozzánk küldött kínai felszereléseket is nagyon alaposan át kell nézni. 

A sokat szidott Brüsszel eközben valódi pénzt, százmilliárdokat szabadít fel Magyarország számára, hogy védekezni tudjunk a járvány egészségügyi, gazdasági és szociális kárai ellen. Ha pedig meg akarjuk előzni, hogy újra egy világméretű fertőzéshullám temessen el minket, akkor pont ELLENKEZŐLEG kell cselekednünk, mint ahogy Kína működik. Szabad sajtót, valódi demokráciát, fejlett egészségügyet kell működtetnünk egy uniós tagállamban. 
Ez fog megóvni minket a tragédiáktól, nem Kína és a Türk Tanács.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 211 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egész ellenzék meg úgy tesz kisanyám, mintha a csatornából jönne.
A "valódi demokrácia" az olyan, mint a "szocialista demokrácia", amely esetekben a "szocialista" és a "valódi" a fosztóképző.
Nektek semmilyen módon nem számít a magyarok élete, csak az, hogy hatalomra kerüljetek. Megindítjátok ismét a liberális cirkuszt, járvány közepén.
Szóval másszatok vissza oda, ahová valók vagytok.

Kínából végtelen mennyiségű kínai adózatlan és vámolatlan csempészáru jön és persze a kínai szintetikus drogok korlátlanul.
Merkeletinyitásabiznisz!

És Brüsszel "valódi" pénzén kitől vegyünk maszkot, hogy mindenkinek jusson?

Mindent Kinabol varnak, a minoseg is jo legyen, nem baj, ha ok ejt nappalla teve dolgoznak, szennyezik a kornyezetuket, csak a valodi penzeseknek mindenuk meglegyen.
Komoly europai ertekke lepett elo az onzes, a rosszindulat es a butasag.
Aki igy kiszolgaltatja magat Kinanak, az magara vessen!

Butacska Anna, ha olvasnal, meg te is okosabb lennel.
Most derulget ki, hogy Olaszorszagban is sok, tobb volt a komoly tudogyulladasos megbetegedes a tavalyi ev decembereben.
Es ok sem tudtak, nem is sejtettek, hogy ez a COVID lehet. Ahogy Kinaban sem tudtak.
Szeretnetek ti a kinaiakon elverni a port, de ez sem tobb rasszizmusnal, amit masokon szerettek szamon kerni.

Kár, hogy a vírus nem Izraelből jött, mert akkor Donáthot kihajították volna az Európai Parlamentből.

Így kezdi: "Tisztázzuk"
Erről Hofi jutott az eszembe, hogy a rendőrségi szóvivő azzal kezdte, hogy "az igazság az", mire anyósom egyből rávágta: "akkor hazudik!"

Aztán valahogy nem pont ugyanígy van? Indexen is ugyanúgy kell tudni a sorok között olvasni, mint az 1984-es Népszabadságnál, hiába, a baloldal nem tud nem baloldal lenni.

Szóval ja, tisztázta, nincsenek plusz pénzek Brüsszelből, Kína jobban kezelte a fertőzést, mint az EU (kevesebb fertőzött, kevesebb halott), ráadásul képes volt önerőből ellátni az orvosokat eszközökkel, amire az EU képtelen.

Donáth jövő időbeli pénzutalásról ír, Újhelyi és Fegyenc már megtörtént tényként szólt róla. Melyik hazudik?

Idő közben a nemfideszes portfolio szerint...

https://www.portfolio.hu/gazda..

a takarítónőőő..

Tisztázzuk. Brüsszelből nem jött semmi, csak értelmetlen kritika,
Kínából meg egészségügyi felszerelés.

Azonkívül: Kínában bukkant fel először a koronavírus. Az első pár héten még azt se tudhatták, hogy az nem egy közönséges influenza szövődménye, de a fotelszakértők az utólagos tapasztalatok birtokában megmondják, hogy mit kellett volna csinálniuk.
Az jut eszembe erről, amikor a rendőr lelő egy gyanús alakot egy riasztás után, amikor az a kabátjához kap. Másfél évig folynak a tárgyalások, szakértői vélemények, beidézések, mire megszületik az ítélet. A rendőr csak annyit mond, hogy önöknek másfél évükbe került eldönteni, hogy mit kellett volna tennem. Nekem abban a helyzetben volt rá egy másodpercem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés