Orbán csomagol

2020. április 1. 10:05

Bonta Miklós
Népszava
Egy évtizedet viaskodtunk azzal, hogy a kormány hol a gazdaságot, hol a rezsit, hol a nyugdíjakat, a családot vagy éppen a munkahelyeket akarta megvédeni.

„Miközben a magyar kormányfő a valaha volt legnagyobb méretű gazdaságélénkítő akcióterv bejelentésére készül, s eközben nemcsak a munkahelyek megtartását, de újak létesítését is kilátásba helyezi, addig töredelmesen bevallotta: a kormány bizony nem tud arról gondoskodni, hogy minden magyar ember szájmaszkhoz jusson a légúti fertőzése elkerülése érdekében. Így hát nem marad más hátra – tanácsolta Orbán Viktor –, mint hogy akinek nem jut belőle, az készítsen egyet saját magának. S a személyes példamutatás eszközével élve elárulta, hogy bizony ő maga is így tett.

Könnyű lenne azon élcelődni, hogy milyen hatékonysággal képes a kormány egy feltehetően kettő- és négyezer milliárd forint közötti összegre rúgó gigaprogramot megvalósítani, ha egy pár száz forintos tömegtermék beszerzése is gondot jelent a számára; de nem tesszük, mert a kríziscsomag egyik célja éppen a feltehetően recesszióba süllyedő gazdaság újraindítása.

 És ha ez sikeresnek bizonyul, aminek őszintén drukkolunk, akkor feltehetően egy előre nem látható, újabb  katasztrófahelyzetre már úgy készülhet fel a mindenkori magyar kormány, hogy a családok önerőre támaszkodásának erről a szegmenséről készséggel lemond.  De addig még hónapok, netán évek telhetnek el, s ezalatt új társadalmi-gazdasági együttműködési formákkal kell majd megismerkednünk, egyiktől-másiktól pedig – ki tudja, mennyi időre – el kell búcsúznunk. Egy évtizedet viaskodtunk azzal, hogy a kormány hol a gazdaságot, hol a rezsit, hol a nyugdíjakat, a családot vagy éppen a munkahelyeket akarta megvédeni. Most ennek vége szakad, legalábbis a kommunikációban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolom, az egész világ egyszerre akar maszkokat venni Kínától, ami olyan, mint amikor egy forgóajtón mindenki egyszerre akar kimenni. Szerintem a teljes lakosságot per pillanat senki nem tudja maszkkal ellátni, de követelni könnyű.

Orbán megvédte és most is megvédi a magyarok érdekeit. Ez a demagóg fószer elhallgatja a maszk-beszerzés kikerülhetetlen időtényezőjét, s gúnyolódik a nagyon is ésszerű javaslaton, hogy aki tud, készítsen maszkot. A Máltaiak már napokkal ezelőtt egy tanfilmet is felraktak az internetre. Nem baj, ha valaki ellenzéki, de ne legyen primitíven és hülyén az.

Nagyon szeretnétek már a helyére kerülni, s újra a régi szellemben szerkeszteni a Népszavát i tt van mellettem a 88.október 29-i száma, ebből idéztem elővettem a sajtó archívumom egy részét - Világ proletárjai egyesüljetek! jelszóval, bocsánat tévedtem, lemaradtam a változásokról, Virágozzék a nemzetközi nagytőke, ami megvédi a proletárokat!.

"És ha ez sikeresnek bizonyul, aminek őszintén drukkolunk..."

Már lehetett ősz szinte,
mikor egy őszinte ősz inte,
hogy legyek őszinte, mert
ő szinte őszinte.

Az a baj, hogy a Bontaféléknek eszük ágában sincs csomagolni, pedig elmehetnének már a sunyiba.


Egy abaúji kis faluban a helyi alapítány ökéntesei néhány nap alatt minden lakosnak varrtak (meglepően szép) szájmaszkot.

Az ökormányzat is mindent megtesz a fertőzés megelőzésére és az idősek ellátására.
Öntevékenység is van a világon - főként válsághelyzetben.

Vigyázz! Ezek is a NER-nek dolgoznak!

Miért viaskodtál a kormány jó törekvései ellen? Valaki mondta, hogy kell neked?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés