Most nyílik esély Orbán és rendszere megbuktatására

2020. április 1. 7:53

Gréczy Zsolt
Balra, magyar!
Minden hiányzó gyógyszerért, maszkért, védőfelszerelés híján megbetegedő orvosért és ápolóért, minden elvesztett állásért, bedőlt vállalkozásért, kenyér- gyümölcs- és húsdrágulásért Orbán Viktor lesz a hibás.

„Olvasom, hogy sokan összeomlanak, hogy itt a vég. Ellenkezőleg: most nyílik esély Orbán és rendszere megbuktatására.
A politikai, gazdasági, kulturális és erkölcsi válság eddig is itt volt velünk, de az élet most már minden részletét önállóan világítja meg. A felelősséget e válság előállítója, Orbán Viktor, a diktatúra-törvénnyel végképp magára húzta.

Tíz év kétharmad után eddig sem volt már értelme visszafelé mutogatni, de a mai naptól minden késő buszért, minden hiányzó gyógyszerért, maszkért, védőfelszerelés híján megbetegedő orvosért és ápolóért, minden elvesztett állásért, bedőlt vállalkozásért, kenyér- gyümölcs- és húsdrágulásért Orbán Viktor lesz a hibás. Ő akarta, hadd vigye.

Jogos a kérdés: miért erőszakolta ki, hogy kinevezett diktátor legyen? Eddig is szinte élet-halál ura volt, akkor meg minek? Egyrészt ő már tudja, mekkora a baj, másrészt van néhány dolog, amitől retteg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 241 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ez nagyon beteg...

Gréczy nyíltan hirdeti, hogy számukra a hatalom, a védekezés szétzilálása a fontos, mert a kormányváltás nekik mindent, halottak tömegeit is megéri. Mit gondol ez szerencsétlen? Ők ott tudnák folytatni a védekezést, ahol a kormánnyal abbahagyatták? A megzavart folyamat, a koncepció váltás, a pozíciók újraosztása körüli huzavona hatalmas károkat, a járvány elszabadulását okozná.

Érzik a vesztüket, mert a válságban az emberek nem a káoszt választják, még ellenzéki szimpatizánsok is úgy állnak hozzá, hogy most ebben a kormányban kell megbízni. Gréczy és a hozzá hasonlók szándékosan provokálnak, az a céljuk, hogy eljussanak addig, amíg a hatalom kénytelen fellépni ellenük. Provokálnak, mert most mártírokra van szükségük a hangulatkeltéshez, más esélyük nincs.

Hagyni kell őket. Az ellenzék választhatta volna azt az utat, hogy most együttműködik annak érdekében, hogy a válság után hitelesen mondhassa, nem öncélú a kritikájuk, ők, ha kellett felhagytak vele. Nem ezt választották, vagy nem hagyták nekik, hogy ezt válasszák - lényegében mindegy. Még hiteltelenebbé válnak.

Látom, politikusaitok már most mindent elkövetnek, hogy úgy legyen, ahogy leírod. Nem véletlen a rendvédelmi szervek nyílt bevonása a védekezésbe. A baloldalnak nagy múltja van a partizánkodásban.

Ő legalább kimondja azt, amit minden balliberális lelki roncs a lelke(?) mélyén gondol.
Ezek vagytok ti, lipsik, erre vártok már 10 éve, összeomlás, válság, ha nagyon muszáj, halálos áldozatok.
Itt az idő elszámolni a lelkiismeretetekkel, ha még van nektek olyanotok.

Gréczyt hogyan fogadják a ballibsi szavazók?
Egy villogó szökőkútnak látják a fején, ami csupán egy rozsdás konyhai csap.

Mit keres itt ez az erkölcsi hulla?

2018 országgyűlési választás kampányában is azt mondta az ellenzék, hogy a Fidesz, Orbán Viktor elbukik. Ha pedig nagyarányú lesz a részvétel akkor az ellenzék akár kétharmaddal is győzhet.
A részvétel nagyarányú lett, az ellenzék helyett a Fidesznek lett kétharmada.

Ha a 2009 évi válsághoz hasonlítjuk a mostanit, akkor lényeges különbség, hogy mind a gazdaság, mind a költségvetés sokkal kedvezőbb helyzetben van. Így a járvány megszűnése után az indítás is kedvezőbb lesz a rendelkezésre álló tartalék felhasználásával.
Számításaim szerint 1.800-2.000 milliárdot lehet mozgósítani.

Hát szóval beleolvastam pár írásba ezen a "balra magyar" oldalon. Egy igazi agymosoda. Szociológusok és egyéb diplomás bölcsészek publikálnak, az egész teljesen gagyi és szánalomra méltó. De sajnos amit írogatnak, az terjed, terjesztik, és nyilván vannak akik komolyan is veszik.

Nagyon ravasz ez a Zorbán...

... Los Angelestől Vlagyivosztokig ő uralkodik mindenhol, úgy látszik.

Elmebeteg Gréczy!

Jobb lenne, ha ezt kiverné a fejéből!

Inkább a járvány megfékezésének lehetőségén járna az esze.

Eddig sem értékeltem sokra Grézcy Zsolt intellektuális képességeit, ez
a posztja csak rontott a megítélésén. Zsolti! Te melyik adót nézed?

Na, már világosodik, hogy a DK és a Fidesz valójában együttműködik?

Szerintem ez lesz a DK őszödi beszéde - nekik semmi sem számít, egyetlen céljuk van, a kormány megbuktatása, a hatalom megszerzése, és ehhez minden eszközt megragadnak, még egy válsághelyzetet is képesek lennének súlyosbítani. Ezt fel kell írni, és minden lehetséges alkalommal a fejükre olvasni, ahogy Gyurcsány fejére az "elkúrtuk"-ot.

Kezet mostál már? Tudod fontos előtte utána!

Kezet mostál már? Tudod fontos előtte utána!

Ez nem a te találmányod. A facebookon millió ilyen értelmű megosztás jön szembe a DK-rajongóktól. No jó, nem millió, csak már úgy érzem.

Felnevettem, ezen az alemberen.

Na, erre verd ki!

Csak tudod, fordítva is igaz: minden egyes százalékpontért, amennyivel Magyarországon kevesebben halnak meg lakosságarányosan, mint Európában, Orbán fog megdicsőülni. Szívás, mi? Kicsit én is annak élem meg, de ez a valóság. Mindenesetre hajrá Orbán, merthogy élni akarunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés