Elmarad idén a wimbledoni tenisztorna

2020. április 1. 19:34
Ilyesmire 1945 óta nem volt példa.

A koronavírus-járvány miatt törölték a wimbledoni tenisztornát – jelentették be a szervezők szerdán a Grand Slam-torna honlapján. Így 1945 óta az idei lesz az első év, amikor nem kerül sor a legendás füvespályás viadalra. Már hétfőn napvilágot láttak értesülések arról, hogy a június 29. és július 12. között tervezett esemény elmarad, mivel a világjárvány miatt sem az eredeti, sem egy későbbi nyári időpontban nem lehetne kockázatmentesen lebonyolítani a versenyt.

„Ez egy olyan döntés, amelyet nem könnyen hoztunk meg, és amellyel a legnagyobb mértékben figyelembe vettük a közegészségügyet, valamint mindazok egészségét, akik ellátogatnának a wimbledoni tornára” – fogalmazott Ian Hewitt, az All England Club igazgatótanácsának elnöke, hozzátéve, hogy a rendelkezésükre álló erőforrásaikat a koronavírus elleni harc támogatására fordítják.

A párosban háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Babos Tímea az M1 aktuális csatornának elárulta: már hétfőn kaptak olyan információkat, hogy a wimbledoni szervezők szerdán a törlésről döntenek majd, így nem lepte meg. A magyar éljátékos borzasztó szituációnak” nevezte a koronavírus miatt kialakult helyzetet, de úgy véli, a legfontosabb, hogy megfékezzék a járványt, az embereket megóvják, így ez volt a megfelelő döntés. „Azt sajnálom, hogy Wimbledont nem lehet későbbre halasztani, hiszen a füvespálya nem engedi azt meg, hogy egy későbbi időpontban játsszunk rajta” – mondta Babos, hozzátéve, ezzel a döntéssel az is biztossá vált, hogy július 12-ig egyáltalán nem lesznek tornák. „Most legalább megint tudjuk azt, hogy meddig nincsen verseny, így nyugodtabb szívvel tudunk itthon maradni és másféleképpen készülni, formában maradni.” A 26 éves teniszező arról is beszélt, hogy jelenleg nincs mire edzeni, a Wimbledont követő tornákkal kapcsolatban is nagy bizonytalanság. Jelenleg így nem sportágspecifikus edzéseket végez, erősít és más olyan sportokat űz, amelyeket szeret, de nem volt rájuk lehetősége eddig.

A 134. wimbledoni tornára 2021. június 28. és július 11. között fog sor kerülni.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az idei szezonra valószínűleg Párizs és a US OPen is kilőve. Ettől függetlenül a tenisz nem teljesen reménytelen sport. Egyéni sport, a játékosok eleve jó messzire állnak egymástól, a teniszezők viszonylag könnyen tudják karanténba zárni, tesztelni magukat, és ha találnak a világon nem vírusfertőzött helyet, akár játszhatnának is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés