Kilenc teszt lett pozitív az úszóválogatottnál

2020. március 31. 19:44
A tesztelésen részt vett a válogatott keret valamennyi tagja illetve a válogatott mellett dolgozó szakemberek is – tájékoztatott a Magyar Úszó Szövetség.

Kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek – közölte a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) azok után, hogy a nap folyamán Kapás Boglárka és Kozma Dominik is bejelentette: megfertőződött.

„A tesztelésen részt vett a válogatott keret valamennyi tagja, illetve a válogatott mellett dolgozó szakemberek (edzők, gyúrók) is. A szövetségbe folyamatosan érkeznek az eredmények, melyek kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt. Ők valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, melyeket követően 14 napra karanténba vonultak, azaz hazatérésük óta egyikük sem vett részt edzéseken” – olvasható a MÚSZ MTI-hez eljuttatott közleményében.

A MÚSZ jelezte, a sportág speciális igényeit szem előtt tartva az elmúlt időszakban igyekezett megoldást találni arra, hogy a válogatott versenyzők továbbra is medencés edzéseket végezhessenek. Mint írják, az uszodák üzemeltetőivel és az állami sportvezetéssel abban állapodott meg a szövetség, hogy a külföldi edzőtáborokban készülők közül csak azok állhatnak edzésbe, akik átestek két koronavírus-teszten, és a három nap különbséggel elvégzett tesztek egyaránt negatív eredményt hoztak, valamint hazatérésüket követően 14 napot karanténban töltöttek.

(MTI)

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Két negatív tesztjuk volt!

Remélem, nem ez lesz az első gócpont.

magyarországon még azokat sem tesztelik akiknek tüneteik vannak. ezért jók a magyar statisztikák.

Senki nem hiszi, hogy négyszáz valahány fertőzött van, a jelentések az igazolt, felderített fertőzésekről szólnak, már ha érted a különbséget. És a jelentésekben, a tájékoztatókon előre vetítik, a hogy neheze még hátra van. Látom, neked is a hangulatkeltés a hobbid, vagy talán a feladatod?

Ebben a kérdésben nem te vagy a hiteles hírforrás.

Már 16-an vannak.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés