Eltelt húsz év, nem változott semmi

2020. március 31. 15:36

Pomichal Krisztián
Ma7.sk
Még mindig Orbán Viktortól féltik a demokráciát.

„Várható volt, hogy az ellenzék által »felhatalmazási törvényként« (a hitleri párhuzam persze nem véletlen) emlegetett kormánypárti elképzelés kiveri a biztosítékot. Magyarországon is, meg nyugaton is.

Pláne mióta a honi sajtó függetlenobjektív része leadta a drótot. Emlékeznek még, annak idején, az első Orbán-kormány alatt mi zajlott a zámolyi romák körül? A Nunavut Daily Gazette-től a Timbuktu Timesig minden helyi érdekű lapocska címoldalon foglalkozott a Magyarországon épülő nácifasiszta diktatúrával. Eltelt húsz év, és nem változott semmi. Még mindig Orbán Viktortól féltik a demokráciát.

A Guardian cikke is elismeri, a rendkívüli helyzet rendkívüli intézkedéseket követel.

Még ahhoz is van elég becsületük, hogy leírják, hasonló, sőt helyenként sokkal durvább törvényeket hozott a macroni Franciaország, vagy a Boris Johnson vezette Egyesült Királyság.

Macron elnök például szinte lenullázta a szakszervezeti jogaira oly’ büszke ország munkavállalóinak kiváltságait. Persze erről alig-alig olvasni valahol. A különbség az, legalábbis a Guardian szerint, hogy a franciáknak kettő, míg az angoloknak hathavonta kell majd szavazni az intézkedések meghosszabbításáról. Bezzeg Orbán, ő élethosszig tartó hatalmat követel. Ellenzéki pártokat fog betiltani, megszünteti a sajtószabadságot, átalakítja a választási rendszert és rakétasilót épít Felcsútra!

Oké, talán a választási rendszert békén hagyja…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés