Egy hét

2020. március 31. 6:39

Sitkei Levente
Magyar Nemzet
Hirtelen a kormányzati lépéseket minden fórumon elgáncsolni akaró politikus, az álhíreket terjesztő újságíró lett a hős.

„Ez a politikusi szemlélet nem egyedi persze. A brit baloldali Guardian se veszi észre, mit művel, amikor szerkesztőségi álláspontban írja le ugyanazt a borzasztó unalmas mantrát, hogy Orbán Viktor diktatúrát akar kiépíteni Magyarországon. A lap egy másik cikkében meg is említi, hogy a magyar miniszterelnök tíz éve küzd a civil társadalom leépítéséért, ha ez a tempó marad, akkor bizony emberöltőkben lehet majd mérni, mikorra lesz igazán diktatúra Magyarországon.

Persze a brit lap úgy véli, a vírussal kapcsolatos rémhírek terjesztése elleni hatósági fellépés nem más, mint egy újabb próbálkozás a kormánykritikus újságírók elhallgattatására, de feltehetően nem én voltam az egyetlen, aki megkapta legalább tíz forrásból, hogy le fogják zárni Budapestet. A kormánykritikus újságírók pedig az operatív törzs összes sajtótájékoztatóján ott ültek és kérdéseket tettek fel. A Guardian honlapján pedig nagyon szépen kirajzolódik, mennyire eltorzult a valóságérzékelés, hiszen a vezető hírek mindegyike a különböző országok szigorú intézkedéseit taglalja, a szörnyű adatokat sorolja, de az álláspont mégis egy beteges felvetésen alapszik, miszerint Magyarország miniszterelnöke kihasználja a vészhelyzetet és magához ragadja a hatalmat.

Franciaországban két hete lefújták az önkormányzati választások második fordulóját a veszélyhelyzet miatt, és 2016 óta rendkívüli állapot van érvényben a terrorizmus miatt, ezt félévente szorgalmasan meghosszabbítják. A brit lap mégis arról ír, hogy Magyarországon nem lesznek választások. Azt persze nem írja, hogy most nem is kellene tartani, és ki tudja, mi lesz 2022-ben. Hirtelen a kormányzati lépéseket minden fórumon elgáncsolni akaró politikus, az álhíreket terjesztő újságíró lett a hős. Az álhírgyáros nem »fake newst« szór szét a félelemben élő lakosság körében, hanem az Orbán-rezsimmel áll szemben szabadságharcosként, és igenis van olyan közösség, amely ebben a helyzetben félreteszi a józan eszét, a felelősségérzetét, és odaáll a rombolók mellé.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

@Pandaka pygmaea
Én a korrupt közpénztolvajok karóbahúzásának időpontját jobban várom.

@nick89
Akkor Feri és bandája már régen nem élne! Mondjuk akikor "fizetésképtelenné vált Magyarország"!

@olajfa1
Nekem a lölő, meg a gazdája is eszembe jutott, nemcsak a fletó...
@nick89

NE MAGADBÓL INDILJ KE! Ti loptátok kongó ürességűre a Magyar Államkasszát! Még a jövőnk terhére is loptatok!
ALJAS SUNYI ORSZÉGRABLÓ FERIBANDA!

????????
Ezt tudnád részletezni? Mondjuk elmagyaráznád, miért jobb, ha az egyik banda lop, aztán a másik? És mi is a különbség a kettő között?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés