Jakab: „Legyőzzük nemcsak a vírust, de a koronát is”

2020. március 30. 18:30
A Jobbik vezetője szerint karanténba zárták a magyar emberek szabadságát.

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvényt, és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rendelkezésére bocsátotta a Magyar Rádió volt székházát. A parlament ülése ezt követően azonnali kérdésekkel folytatódott.

Eddig 225 milliárd forintot költöttek védekezési felszerelésekre, felkészülésre, járványkórház építésére – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Jakab Péter (Jobbik) azonnali kérdésére válaszolva.

Az ellenzéki politikus ezt megelőzően azt mondta: Orbán Viktor bármikor képes gúnyt űzni a magyar jogállamiságból, kész megalázni magyar parlamentet, és most törvénybe iktatta saját maga megkoronázását, korlátlan hatalmat szavaztatott meg magának. Közölte: az egészségügyi dolgozók vért izzadnak, a rendvédelmi dolgozók túlóráznak, a boltokban is keményen dolgoznak, miközben a miniszterelnök „azon agyal”, hogyan tudja mellőzni a parlamentet. Amit ma elkövettek a magyar nemzet ellen, arra nincs mentség – vélekedett.

Orbán Viktor kijelentette: nem történt Magyarországon alkotmánymódosítás, és a koronázást az alkotmány továbbra sem teszi lehetővé. Van viszont veszélyhelyzet: a járvány miatt van 15 elhunyt – öt nő, tíz férfi -, átlagéletkoruk 72 év. Van 447 regisztrált fertőzött, 16 közülük súlyosan beteg, van 103 kezelésre nem szoruló, de igazoltan fertőzött ember és van 279 tünetmentes hordozó – sorolta.

Jakab Péter úgy válaszolt, a veszélyhelyzet elhárításához nem korlátlan hatalom kell, hanem védőfelszerelés és anyagi segítség a bajba jutott családoknak. Most karanténba zárták a magyar emberek szabadságát, azonban „legyőzzük nemcsak a vírust, de a koronát is” – fogalmazott.

Orbán Viktor azt mondta: a veszélyhelyzet elhárításhoz szükséges jogkört arányosan és ésszerűen használják, és a végén minden jogkört hiánytalanul adnak vissza. Akkor a kritikusoknak „lesz esély a bocsánatkérésre” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A selejt között is a legselejtebb féreg. Bocsánat a férgektől.

Jakab olyan, mint aki el is hiszi saját magának, amit mond.
Igen ám, de amikor jobbikos volt, azt is elhitte magának, bármit mondott.
Tudathasadásos.....

Egymást fertőzték meg Dobrevékkel, egy légtér, nem tartottak távolságot. Mind azt hiszi felfér a másik listájára bejutó helyen, egymást játsszák át.

Tunya Dobrevék Kecskeházy listán kapaszkodtak vissza. Az fel sem merült a Mozgalomban, hogy a Heller Dobrev vírussal számoljon le. Lehet már 22%-on lenne a Mozgalom.

Jákob Dobrevék lumpen tagozata..

Amúgy mi ragadott meg ennyire a Dobrev Klein klánban?

Most lesz ideje átíratni az alapító okiratot. Nem a komcsik ellen megy a Mozgalom, hanem kifejezetten nyeldeklik Dobrevéket. Sziszi meg ugyanúgy simlizik, mint egész kokós életében.

Jakab elfogdossa a koronavírusokat és leveszi a koronájukat, majd a bolhapiacon árulja. A korona nélküli vírusból meg gulyáslevest készít a jobbikosoknak.

,,Tényleg nem tudja az ember, hogy az ilyen politikusnak látszó akárkin sírjon, vagy nevessen, amikor ilyeneket ír...,,

Egyiket se. Csak sajnálkozni lehet, hogy ilyen fazonok bejuthatnak az országgyűlésbe, hogy képviseljék a választókat.

3 hete voltam a Tátrában síelni, utolsó hétvége volt a szezonban. Sportolnak, kemények, okosan isznak, jó sörök, erőssel kísérik, jó a táplálkozás, nincsenek metropolisok és erős a helyi turizmus. Kevesebb a magyar, mint 20 éve. Nem a nagyszülőkkel élnek. De még korai számokat összevetni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés