Több mint hárommillió maszk érkezett Budapestre

2020. március 29. 13:03
A koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket a Wizz Air légitársaság szállította haza.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel 3 millió 270 ezer darab arcmaszk érkezett Pekingből Budapestre – írja a 24.hu. A magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket a Wizz Air légitársaság szállította haza.

A légitársaság emlékeztetett, hogy szombat reggel három Wizz Air-különjárat érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a fedélzetén a hazai egészségügyi személyzetnek szánt 27 tonnányi védőfelszereléssel. A három Airbus A321neo még csütörtökön szállt fel, és miután leszállt tankolni Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban, az éjjeli órákban ért Sanghajba. A berakodás után irkutszki és nur-szultani tankolással repültek vissza Magyarországra.

Hozzátették azt is, hogy a hét elején a magyar kormány megbízásából a Wizz Air az Egyesült Államok több városából repíti haza azt a több mint 450 magyar állampolgárt, akik a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, a különböző államok által bevezetett utazási korlátozások miatt más módon nem tudtak hazajutni.

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor az ellenzéknek is jut és indulhat hétfőn a maszkabál. :-)

Jut eszembe!

Dobrev Klárának vissza kellene adni a 20 db maszkot, még szüksége lehet rá.

Azt nem írja az Euronews, hogy az átvételkor nem ellenőrizték, hanem ellenőrzés nélkül kiküldték a kórházakba.
,,Hollandia 1,3 millió maszkot vett Kínától, és sajnos már a kórházi kiszállítás után végezték el a minőségellenőrzést,,
http://www.ma.hu/vilagvege/342..

Bizony botrány, hogy Hollandiában ilyen felületes az ellenőrzés. Lehet, hogy az ideküldött holland termékeknél is hasonló a helyzet?

Dehogynem! Hatalmasat! Fertőtlenízőt gyárt. Először az egészségügyi intézmények, aztán kiskereskedelembe is. Olcsóbb lesz mint a külföldi és legalább olyan jó.

Neked nem maszk kellene, hanem zubbony. Olyan aminek nincs ujja.

,,

„Az érkezett eszközök nyolcvan százaléka vagy teljesen használhatatlan, vagy alig használható Olaszországban” – idézett egy olasz illetékest a La Stampa című olasz újság. A neve mellőzését kérő olasz politikus hozzátette, az egész akciónak PR-kampány jellege van.

Orosz források szerint Vlagyimir Putyin államfő kérésére mintegy hatszáz lélegeztető gépet és fertőtlenítő szereket küldtek a koronavírus-járvány által sújtott Olaszországba, s érkezte járványügyi szakemberek is Oroszországból. A szállítmány repülőgépekkel érkezett, majd a segélyt teherautókkal vitték tovább az észak-olaszországi Bergamóba.

Oroszország római nagykövete cáfolta a lap állításait. „Ez az állítás csak egy romlott elme szüleménye lehet. Alattomos az, aki így akar láttatni egy bajba jutott baráti nemzetnek küldött önzetlen segítséget” – mondta Szergej Razov a RIA Novosztyi hírügynökségnek. ,,
https://hvg.hu/vilag/20200327_..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés