Jövő héten piacra kerül az ötperces koronavírusteszt

2020. március 29. 7:34
A tesztet egyszerűsége és hordozhatósága folytán szinte bárhol be lehet vetni.

Az eddigi leggyorsabb és legegyszerűbb koronavírus-tesztet dobja piacra hamarosan az Abbott Laboratories, a cég szerint napi 50 ezer tesztet tudnak kínálni áprilistól – írja a Portfólió.

A Bloomberg beszámolója szerint április 1-jétől lesz elérhető az a gyorsteszt, amely öt percen belül megmondja, koronavírussal fertőzött-e valaki.

John Frels, az Abbott Diagnostics kutatási és fejlesztési elnök-helyettese szerint a molekuláris teszt a koronavírus géntérképének egyes töredékeit keresi meg, és ha magas szintű fertőzést talál, akkor öt percen belül mutatja ki a vírus jelenlétét. A fertőzés teljes kizáráshoz 13 percre van szüksége.

Bárhol be lehet vetni

A tesztet egyszerűsége és hordozhatósága folytán szinte bárhol be lehet vetni, de a cég az ügyfeleivel és a Trump-kormányzattal közösen azon dolgozik, hogy oda vigyék el először, ahol a legjobban szükség van rá. Intenzív osztályokon, sürgősségi ellátásokat végző klinikákon és orvosi rendelőkben vetnék be először.

Az Abbott egy másik, kevésbé hatékony tesztjével együtt legalább 5 millió teszt kibocsátását ígéri havonta, de mellette több másik cég, többek között a 15 perces eredményt ígérő Henry Schein is intenzíven dolgozik a teszek nagy tömegű gyártásán.

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Arról nem is beszélve, hogy sok lenne az olyan áldozat is, kiknek valamilyen más gyógyítható bajuk van, de ők szintén áldozatokká válnak, mert az egészségügyi rendszer túlterhelt és emiatt nem kapnak megfelelő ellátást.

Kínában akadtak olyanok, kik visszakapták. Egyenlőre az ok még nincs teljesen tisztázva, hogy miért.

"Ha semmi nem használ e vírussal szemben, mit ér bármilyen jó rendszer ?"

A jó rendszer rengeteget számít. Elsősorban azért, mert a jó rendszerben kevesebb az áldozat, többen túlélik a fertőzést, és másodsorban kevesebb lessz a maradandó károsodás a túlélők között.

"mondjuk a helyesírási hibákból kiindulva nyílvánvaló volt."

Na igen ÁMDE kinek-hogyan!! Értsd: A titkosféreg hamislevélnek az is volt a koncepciója hogy a Kásler helyesen írni sem tud.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés