Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést

2020. március 28. 7:23
343-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és 11-re az elhunytaké.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb idős – krónikus alapbetegségekkel küzdő – beteg – olvasható a kormányzati tájékoztási honlapon. Megjegyzik, hogy mégm indig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, hozzátéve, hogy Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek – mutattak rá. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat, az ajánlásokat és a mától életbe lépett kijárási korlátozásokat – hangsúlyozza a a közlemény. A hazánkban beazonosított 343 új koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 329 magyar állampolgár.

 

Összesen 217 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem ezt az összehasonlítást is látnia kéne az ellenzéknek:

,Először maradjunk a lélegeztetőgépeknél! Lélegeztetőgépek száma 100 ezer lakosra vetítve: Magyarország: 20,62; Szlovákia: 10,09; Nagy-Britannia: 7,57; Franciaország: 7,46; Olaszország: 4, 91. Érdekes, nem?

És akkor lássuk, hogy állunk az aktív ellátásra rendelkezésre álló ágyak számával, ezer főre vetítve: Magyarország: 4,3; Svájc: 3,6; Franciaország: 3,1; Olaszország: 2,6; USA: 2,4; Nagy-Britannia: 2,1; Svédország: 2.,

https://magyarnemzet.hu/belfol..

Szintet lépett a ballib, mert most már (ezen a héten)a hozzáértő embert tartja kevésnek.
Az ilyen rémhírekkel aláássa az egészségügyi dolgozókba vetett bizalmat!!

Válaszok:
Himalája | 2020. március 28. 10:26

Én is bízom bennük! Minden tiszteletem nekik!

Nyomasztó, mit mondjak.

Bocs, de ez itt most teljesen tárgytalan.
Az európai gócpontokat min a nemzetközi túrizmus robbantotta ki: a küldföldi túristák és a föld körül utazgató európai-ázsiai-maerikai középréteg és biznisz.

A fiatalok nem fognak tömegesen kiesni, pedig nagyon vágyol rá, ugye?

Hányinger.
A negatív beállítottság és szarkenés egyébként rontja a lelki higiéniát és emeli a fertőzésveszélyt. Az fogja megnyerni ezt a csatát, aki pozitív üzenetekkel istápolja a lakosságot.

A tíz iráni azóta már vélhetőleg meggyógyult.

A hvg, a 24.hu éppen az egészségügybe vetett bizalmat akarja aláásni!
Nem hülyék, pontosan tudják, mit csinálnak. A jelenlegi helyzetben az ilyen cikkekkel máűr nem a kormányt támadják, hanem az egészségügy dolgozóit!

Most nem olvasok. Festeni fogunk:-))) Előre hoztuk.

Dolgos kijárási korlátozás.

Hol van a Kádár-i idill?

A Beszélő néhány példánya 1982.elején jutott ki Nyugatra. a szerkesztők, "Lapunk elé" bevezető soraival:

"Azt mondják, Magyarországon nem történik semmi. A nép örül, hogy békén hagyják a politikával, ráérő idejében családi házat épít, baromfit tenyészt, kontárkodik. Az értelmiség bezárkózott a kultúra kertjébe, a politikát maga is politikusokra hagyja. Az egyházak együttműködnek az állammal. A régi vágású reakciósok és demokraták kihaltak, a kommunista mozgalom revizionistái soha többé nem tértek magukhoz 1956-os vereségükből.........."

Ha emlékeim nem csalnak, volt valaha egy eü reform, mely tervbe vett osztályok megszűntetését, korházak bezárását, magánbiztosítók létrehozását és egyéb hatékonysági intézkedés az egészségügyben. Valami miatt a reform teljes mértékben nemfutott végig. Talán 10-12 éve annak?


És 2 hete még China Airlines Airbus-330-asa hozta a nyakunkra a kínaiakat.
Persze erről most duplaplusznemjó beszélni. És az új szövetségesünk már Óceánia és az új ellenségünk Eurázsia.
Hát ennyi a Fidesz országmentése:

"Rohadt nagy járvány. Legalábbis ami a médiában végigszaladt. Mintha egy világméretű kísérletet futtattak volna le, amely révén azt akarták kideríteni, hogy megfelelően kiépített propagandával el lehet-e hitetni az emberekkel egy rettenetes világjárvány fenyegetését úgy, hogy a valóságban nincs semmiféle járvány, annak halvány nyoma sem? A válasz: igen. Ma a világmédia bárkivel bármit el tud hitetni, semmit sem számít a valóság, semmit sem ér a józan ész. A koronavírus-kampány valójában egy háború volt a józan ész ellen, és ebben a háborúban a józan ész vereséget szenvedett. Ismerje el ön is, Kedves Olvasó, hogy bármennyire is gyanakodott, voltak pillanatok, amikor mind elbizonytalanodtunk. Mert mi van, ha mégis igaz?"

-- Bencsik "Békemenet" András, 2020. március 6.

"A koronavírus-kampány a jelek szerint inkább csak egy olyan nemzetközi modell, amely alkalmas arra, hogy a fenyegetésekre fogékony emberek sajnálatos meghülyítésével -- lásd 16 millió olasz karanténban, illetve az olasz kormány azon döntése, hogy olaszok mostantól nem utazhatnak Olaszországban olaszországi rokonaikhoz -- modellezze egy későbbi, valóban veszedelmes járvány hatásait és annak kezelését.

Ezért tisztázzunk egy fontos félreértést: nem a vírus jelenti a veszélyt."

-- Bencsik "Békemenet" András, 2020. március 12.

Igaz:-)
A festék sem:-)

Talán csak a fiatal brit követséginek nem volt más, súlyos, krónikus betegsége. Jó, ha lehet, mindenki éljen addig, míg akar. Legalább.

Falun, kertes házban az életminőség nem összehasonlítható a városival. Kár, h. maga egy jobb ház, kerttel, elfogadható közlekedéssel és munka alkalmakkal jóval drágább, mint a pesti lakás, a fenntartása is. Egy társasházban sok költség megoszlik.

Az utólsó percben, 10 éve léptük meg a kiköltözést, addig is erdő alján, kertesben, az Oktogontól 25 percre laktunk, de társasházban. Mondjuk, 6-ból hatan Pesten tanulni, dolgozni nem lett volna ennyire hangulatos, így, h. végül az agglomerációban kötöttünk ki.

Ahogy jön a meleg el fog ez múlni. Addig is mindnyájunknak sok erőt és szerencsét!

"Szerintem senki nem nagyon tudja most még, hogy milyenek ezek a görbék."

Szerintem sokan a Kínai helyzetből indulnak ki, amikor a járvány végét saccolják, ott már manapság a fertőzöttek száma nem emelkedik, hanem rohamosan csökken.

Egyetértünk. Pedig az első teszt nem egyszer negatív.

Még fog növekedni. Nagyon remélem, a Spanyol, vagy az Olasz forgatókönyvet elkerüljük. Sok fog múlni magukon az embereken.

Minden változik, ahogy telik az idő. A feltételek is, korülmények is. Vélhetőleg ezekhez igazodnak majd az elkövetkezendő intézkedések is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés