Jobbik: Orbánt csak a politikai haszonszerzés, a hatalom érdekli

2020. március 27. 16:21
Az az ember, aki politikai haszonszerzésre használ ki egy ilyen súlyos állapotot, nem méltó arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen – jelentette ki Szilágyi György, a Jobbik alelnöke.

Vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány – hangoztatta pénteki online sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője. Orbán Viktor és a Fidesz szerinte egész héten hazudott és becsapta a magyar embereket. Azt állították, hogy korlátlan ideig tartó teljhatalom kell Orbán Viktornak, különben nem tudják meghosszabbítani a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges rendeleteket – fogalmazott. Hozzátette: csütörtökön a kormány és az országos tisztifőorvos már a koronavírus-törvény parlamenti elfogadása előtt meg tudott hozni minden szükséges intézkedést, ami azt mutatja, hogy ezek a lépések megtehetőek a „teljhatalomtörvény” nélkül is.

Szilágyi György szerint csütörtökön az is bebizonyosodott, hogy ebben a válságos helyzetben, amikor életek múlnak a kormány intézkedésein, „nem az emberek védelme, nem Magyarország védelme, hanem a politikai haszonszerzés, csak a hatalom érdekli” a kabinetet. Az az ember, aki politikai haszonszerzésre használ ki egy ilyen súlyos állapotot, nem méltó arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen – jelentette ki Orbán Viktorról, hozzátéve, mindeközben a kormány két alatt végigvitt egy „piszkos üzletet”, a Mátrai Erőmű megvásárlását. Szilágyi György hangsúlyozta: minden védelmi intézkedést pártolnak, de nem támogatják, hogy „Orbán Viktor királyi magasságokba emelkedve teljhatalmat kapjon az ország felett”.

(MTI)

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zázrit, Jákobot érdekli a haszonlesés, csak ahhoz is bénák. Dobrev listán keresnek bejutó helyet, erősebb Skodát. :(

Zázrinak Heller dekrétumai hoztak 20%-ot. Nem becsülte meg.

Orbán nem egy, de legalább három lépéssel előttük jár.
Rámentek a jégre a 4/5-ös szavazáskor.
Ebből már jól kijönni nem lehet.
Süllyednek, végük.

Jákob kérései Dobrev kérései. Nem tudtak megszabadulni Kleinéktől, nem is akartak. Jó nyeldesést!

Azt hiszi bejut vmilyen Dobrev listán.

Jákobnak most lesz ideje átírni home officeban hogy libsikkel, komcsikkal soha.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés