Aki időt nyer…

2020. március 27. 12:49

Bencsik András
Demokrata
Schengen nincs többé. Az Egyesült Európai Államok víziója szétpattant, mint a buborék. Csak nemzetállamok vannak, nemzetállami határokkal.

„»Amikor a halál lovagol végig Európán, az emberek nem Brüsszelre néznek nyugtalan tekintettel, hanem saját nemzetállamukra. Arra a nemzetállamra, amit már évtizedek óta a múltnak tekintenek. Arra a nemzetállamra, amelyik a gyógyítással és a szabályok betartásával foglalkozik« – írja a Le Figaróban Éric Zemmour világhírű francia esszéista, aki szerint a koronavírus első tekintélyes áldozata maga az Európai Unió.

Schengen nincs többé. Az Egyesült Európai Államok víziója szétpattant, mint a buborék. Csak nemzetállamok vannak, nemzetállami határokkal. Van viszont valami, ami ebben az egyszerre megállított és karanténba zárt, ugyanakkor rémisztően felgyorsult időben egy hete még nem volt így érzékelhető: megjelent a nemzetek közötti szolidaritás. Oroszországból, Kínából, Kubából, Izraelből megindultak az orvosok és az egészségügyi eszközök a bajba jutott olaszokhoz. Magyarország Szerbiának és Horvátországnak nyújt segítő kezet, míg nyugat felől nem jön más, csak félelem és káosz. Olaszország az életéért küzd, Franciaországot a kormányzat tehetetlensége miatt az olaszénál is nagyobb katasztrófa fenyegeti. És még nagyobb katasztrófa készül az óceánon túl.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bencsik, te inkább most bújj a szőnyeg alá.

https://mandiner.hu/cikk/20200..

A tisztességes jobboldaliaknak állandóan szemlesütve kell magyarázkodniuk az ilyen Bencsik-félék miatt.
Még csak mondanám, hogy vele is csak többen vagyunk, de még ez sem igaz, hiszen kifejezetten káros a tevékenysége és a jelenléte.
Mint a Rogán Tóni, még a hithű fideszesek is utálják, mint a szart...
Az ilyeneket nem felemelni kell, hanem kilökni egy értékközösségből, már ha ezeket az értékeket komolyan vesszük.

Látom, te most különösen élvezed a helyzetet, Couner olvtárs.:)

Japán, kiscsillag, az micsoda?

Egy meg nem nevezett olasz politikus félmondatából a La Stampa írt egy hihetetlenül gennyes cikket. Vegyük sorba: ha a 80%-a vacak a segítségnek, akkor a 20%-át szépen használják, miközben ugye vagy 100 orosz orvos, szanitéc, fertőtlenítő brigád azért Bergamoban dolgozik a felszerelésével nagy elismerés mellett- tudod, itt a legnagyobb a gebasz...
Ja és Olaszországnak érdemi segítséget a kínaiak és az oroszok adtak- más európai ország nem. A Stampa ennek az elkeseredettségnek adott hangot. ülő bika lassan felállhatsz tisztelegni az oroszok előtt!

Ainuk? Akik jelenleg olyan 25 ezren vannak a 120 milliós Japánban? Ahol a legnagyobb kisebbség amúgy a koreai valami 0,5%-al? Eszednél vagy?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés