Varga Mihály: Négy adóügyi könnyítés az új gazdaságvédelmi intézkedésekben

2020. március 24. 15:48
Az elmúlt években jelentős eredményként nyolcszázezerrel nőtt a munkahelyek száma, a feladat most ezeknek a megvédése – mutatott rá a miniszter.

Újabb gazdaságvédelmi intézkedések léptek életbe, ezek között négy adóügyi könnyítés is van – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában kedden. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy a taxisok után további 81 ezer kisvállalkozónak ad június 30-ig mentességet a kormány a kata átalányadó-fizetési kötelezettség alól a koronavírus-járvány miatt. Ez 26 szakmacsoportot érint, a mentesség automatikus, a vállalkozónak jár ezalatt a társadalombiztosítási ellátás – mondta.

Varga Mihály közölte: a március 1-je előtt keletkezett kata-tartozásokra haladékot adnak, ez 74 ezer vállalkozást érint, és 10 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál. Tizenegy szakmában, többek között a turizmusban és a vendéglátásban töredékére csökken az adóteher, nem kell járulékot fizetni, mindössze a 4 százalékos egészségbiztosítási járulékot kell megfizetni a dolgozóknak is. Közölte azt is: az adóvégrehajtásokat felfüggesztik a veszélyhelyzet végéig.

Az elmúlt években jelentős eredményként nyolcszázezerrel nőtt a munkahelyek száma, a feladat most ezeknek a megvédése – mutatott rá, hozzátéve: a kormány kész újabb és újabb lépéseket tenni ennek érdekében, amihez a munkaadók és a munkavállalók támogatása is szükséges.

(MTI)

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látom, felpörgött a céltudatos hazugságok bajnoka. Jól teljesítesz, Tunya, szépen hozod a formát. Gyerünk, ne tartsd vissza magad, utolsó esély, mielőtt végleg befellegzett.

Kedves Tunya, már ezerszer megírtam, hogy a hülyeséget meg lehet cáfolni, a hamis rágalmazást és vádaskodást nem. Azt max. vissza lehet irányítani a szerző fejére, de nem teszem, mert szánlak.

De emlékeztni azért szeretnélek arra, hogy a hazugság és minden csalafintaság alkalmatlan fegyver a becsületért vívott harcban. Aki azokhoz folyamodik, már maximum a becstelenségét palástolgathatja. Gyászos vége lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés