Levelet írt az Európa Tanács főtitkára Orbán Viktornak

2020. március 24. 19:00
A tagállami intézkedéseknek tiszteletben kell tartaniuk a demokratikus alapelveket – hangsúlyozta Marija Pejcinovic Buric.

A koronavírus-járvány okozta különleges helyzetben hozott tagállami intézkedéseknek meg kell felelniük mind az adott ország alkotmányának, mind pedig a nemzetközi normáknak, és tiszteletben kell tartaniuk a demokratikus alapelveket – hangsúlyozta a strasbourgi székhelyű Európa Tanács főtitkára Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében kedden. Buric azt írta, nagy figyelmet fordít a rendkívüli  helyzet magyarországi alakulására.

Kiemelte, egy pontosan meg nem határozott és ellenőrzések nélküli vészhelyzet nem garantálja a demokrácia alapelveinek tiszteletben tartását, és azt, hogy az alapvető emberi jogokat korlátozó sürgősségi intézkedések szigorúan arányosak legyenek a leküzdeni kívánt fenyegetéssel.

Arra emlékeztetett, hogy a nemzeti parlamentekben, a médiában és az internetes felületeken folytatott demokratikus vita, valamint a hivatalos információkhoz és dokumentumokhoz való hozzáférés biztosítása minden szabad és demokratikus rendszer alapvető eleme. Válsághelyzetben különösen fontos a társadalom hitének és bizalmának fenntartása - mondta.

Buric leszögezte:  a koronavírus-járvány megfékezése iránti elkötelezettség jegyében hozott  tagállami intézkedéseknek tiszteletben kell tartaniuk az Európa Tanács alapvető értékeit: a demokráciát, a jogállamiságot és az emberi jogokat. Az Európa Tanács továbbra is készen áll arra, hogy segítse a tagállamok  erre irányuló törekvésit, többek között azáltal, hogy minden szükséges ismeretet és segítséget rendelkezésükre bocsát.

„Arra szólítom fel a magyar hatóságokat, hogy ragadják meg ezt a lehetőséget” – fogalmazott Marija Pejcinovic Buric.

(MTI)

Összesen 387 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Égnek áll a hajam!
Elolvasta már? Ki fordította le neki?
Ezzel ráérnek foglalkozni, mikor egyébként fülüket-farkukat behúzva eltűntek a vírus elől?

Úgy tudtam,eddig se volt se jogállam, se demokrácia. Az a kis sérülés meg már minek? :D

Én is így vagyok vele. Majd ha ráérünk kap egy nagyon udvarias, de furmányos válaszlevelet és kész.

Ma nagyon a spiccen vagy:-)))

Itt a válasz:

Kedves Pejcinovic!

Sajnos Méltóságod hibásan van tájékoztatva. A járványt megelőzően már elloptuk a fékeket és ellensúlyokat. Azokból készültek a brüsszeli villamosok rézkapaszkodói.
Kendet pedig szívesen megragadnám, de sajnos házasember vagyok, heteró és fehér. Szakáll nélkül immár.
Több érdemi híján üdvözli méltóságodat

Viktor

Ps: bocsánat, de nekem most más dolgom van, a járvány után felhívom telefonon.

Valamit az Uniónak is kell csinálni baj idején...
(mondjuk ez nem Uniós intézmény, de az a gyanúm, hogy járvány után néhány embert megkérdeznek az Uniótól, hol is voltatok csibéim baj idején?)

Valamelyik nő lehetett a háromból a felretajekoztató.
Azzal törődjenek, hogy az olaszoknak miért csak a kínaiak, az oroszok és a kubaiak segítenek?

Valaki fel tudja sorolni az Európa Tanács, koronavírus járvánnyal kapcsolatos, annak kezelésére, megelőzésére, gazdasági következményeinek mérséklésére, a krízis kompakt uniós menedzselésére vonatkozó javaslatait?

Hölgyem, Ön ugyanolyan alkalmatlan erre a posztra, mint az EU összes , más vezetője.......

De személyesen sem állt elő semmilyen ötlettel, legalább plagizált volna....Ellophatta volna Michael Singer /Wesleyan University , Connecticut /azon felfedezését, mely szerint egyes hernyófélék mérgezett levelek elfogyasztásával védekeznek a vírus ellen. Javasolhatott volna az európaiaknak hasonló kúrát........

Klubrádió.......Gyuri karmestersége mellett annyi gyűlölet halmozódott ma fel a kormány, a konzervatív magyarok ellen, hogy robbanáspontra ért. Megrögzött antiszemitáknak sem sikerült volna ennyire aljasnak lenni gyűlöletük tárgyával szemben, mint ma sikerült a Klubrádió betelefonálóinak, Gyurinak a magyarokkal szemben.

Gyuri! Miért szítod a gyűlöletet, mit akarsz kiprovokálni, miért nem a zsidó-magyar párbeszéden dolgozol?

Hát, szerintem ez a járvány és az azzal kapcsolatos "európai" bénultság az Unio végének a kezdete. Kiderült a minimális szolidaritás hiánya az Unio szervei részéről és a tagállamok között is- sajnos.

Neki sincs jobb dolga.

Elképzelem, ahogy a horvát nő ül a számítógépe előtt és minden tagország járványügyi intézkedéseit átnézi, elemzi, értelmezi az adott ország jogrendjet is figyelembe véve. Aztán a fejéhez kap, hogy hoppá, a magyarok........azonnal írnom kell nekik.

Mehet vissza a feladónak.

Nyanya, ha valóban demokrata vagy, bízd a helyzet megítélését a magyar demokratikus választókra.

A vírus pont leszarja az ET européer alapelveit. Egy akár halálos parazita.

Egyre jobban kilóg a lóláb. Csak egy külsősnek kapja össze magát a ballib ilyen egységesen. Felsőbb utasításra.......

ELÉG! Az invázió után még vírus is? Willkommensből stay at home? Utalunk ennek a titkár fasznak a 9kevrot

Soros sohasem alszik, a feljelentés, hamis adatokkal, elment Brüsszelbe, még a parlament ülése előtt.
A sátáni erő kifogyhatatlan, mint az ábra is mutatja.

Annyira nem, azért szerintem sok jó is van benne. De bölcs székely barátom szerint úgy adják, mint a rétegekből álló torta szeletet, amelyben bizony sok réteg szarral van kenve.

Érezhető a külsős főnökük....

Már a Libe is megszólalt:-)
Kiderül, olyan fontosak vagyunk, hogy mindenki minket figyel, mit csinálunk járvány idején ( ők erre ráérnek) és alig telik el 24 óra, már meg is írják véleményüket ( persze nem a mi kis ballibunk ugrasztotta őket ránk. Á, dehogy...).

Az EU tetszhalott állapotban van. Aztán egyszerre csak életjeleket mutat a mi törvénytervezetetünk miatt.

Levelező tagozatos brüsszeliták.

A brüsszeli látszattevékenységről jut eszembe.

Az autót vezető Stirlitz meglátta az út mellet stoppoló Müllert.
Gonoszul elvigyorodott, majd a elhajtott mellette. 3 perc múlva ismét észrevette, amint Müller kétségbeesetten stoppol az út mentén.Ismét elhajtott mellette. Ez még 3-szor megismétlődött. Stirlitz gyanút fogott.
A tizenötödik alkalom után fény gyúlt az agyában: KÖRFORGALOM!

Remélhetőleg megérjük. A baj az, h. a fél ország (majdnem) moslékékra szavazott.

A járvány le fog csengeni, Magyarország és Orbánék értelmesen küzdöttek meg eddig több katasztrófával.

Az ellenzéket Gyurcsány már legalább annyiszor vitte jégre, mint győzelemre. Most is jégen csúszkálnak, de az önkormi eredménye elvakítja őket.

Na, akkor találd ki te, miért kell az elektromos hálózatot tervszerűen karban tartani?

Karácsony nem épít semmit, vele csak építtetnek. A szánalomra méltóan, zavartan mosolygó, jól eladható arcát adja mindenhez, aztán majd kidobják a szemétre, mint Medgyesit. A karmester most is ugyanaz, és most is úgy kezelik Gergőt, ahogyan azt ő még a választás előtt véletlenül mikrofonba mondta. Még ha az a mikrofon rejtve is volt, sőt, ettől hihetőbb az egész. Most még inkább érdemes kézben tartani, futtatni, mint zuglói korában.

Keress jobb választ, Tarlós nem úgy lett polgármester, hogy előtte a Fidesz azt latolgatta, nem indítják, lássuk be elment mögüle a támogatás. Tarlós nem rebegte el, hogy őt hatalmi kérdések közelébe nem engedik, zsarolják, elássák. Tarlós több választást nyert meg Fidesz támogatással Óbudán is, mégsem mondták, hogy Orbán diktál neki.

Karácsonyt megpróbálták negligálni, majd Kálmán Olga bukása után jobb híján ismét elővették. Öt párt támogatása mellett melyiknek tud egyértelműen megfelelni, mert az ő pártja mögött nulla támogatás van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés