A vitának legyen vége! Emberek élete a tét

2020. március 24. 21:53

Schmuck Andor
Facebook
NEM a 2022-ben tartandó választások a tét, hanem édesanyám, anyósom, ismeretlen ismerőseim élete.

„A vitának legyen vége! Emberek élete a tét.

Hallgatom és nézem az ellenzék és a kormánypártok vitáját a koronavírus kapcsán benyújtott rendkívüli felhatalmazást adó törvényről. Jól láthatóan mindkét oldal saját maga által ásott csapdában vergődik – a kormányoldal a “nem mutatunk kompromisszumot, mert az nem fér össze a vezérelvűség és tévedhetetlenség mítoszával”, az ellenzék pedig nem mutathat kompromisszumot, mert retteg, hogy később majd rásütik, hogy kollaborál a kormányoldallal.

A történelem majd 30-40 év múlva igazolni fogja bármelyik oldal helyes viselkedését, politikai éleslátását, kompromisszumképtelenségének bölcsességét. Sajnos ezt a történelmi igazságtételt már jópáran nem fogjuk megérni, ezért figyelmébe ajánlom mindkét oldalnak: most NEM a 2022-ben tartandó választások a tét, hanem édesanyám, anyósom, ismeretlen ismerőseim élete. NEM az a kérdés, hogy 2022 második felétől Orbán Viktornak hívják-e a miniszterelnököt, hanem hogy gyermekek tudnak-e még találkozni nagyszüleikkel. NEM az a kérdés, hogy 2022-ben Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára vagy más lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, hanem hogy az egészségügyben dolgozók családtagjai biztonságban tudhatják-e szeretteiket. NEM az a kérdés, hogy ki mennyit és honnan lopott, hanem hogy ki mennyit és hol tud segíteni.

Nem kérdés, hogy központi döntésekre és az emberek szabadságjogát korlátozó döntésekre is szükség van. Minden politikai csatározásnak van helye és ideje - ez viszont nem most érkezett el.

A képlet egyszerű. Mentsünk meg minél több embert a betegségtől, mentsünk meg minél több embert a járvány következményeitől, adjunk reményt, hogy 200 bátor ember van a parlamentben, aki érti és megérti: a pofázásnak vége, cselekedni kell.

És ha túlvagyunk a nehezén, akkor majd létrehozhatnak egy bizottságot, ami mindezt kivizsgálja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kormánynak konkrét terve, elképzelése és tehetsége van a válság kezelésére. A választók a kormány mögött állnak. Ebbe az egységbe köp bele az ellenzék.
Nem kérünk mást az ellenzéktől, csak azt, hogy hagyja dolgozni a kormányt!!!!!!!!!!

Szerinted az ellenzék nem akadályozza a kormányt? Letelt a 15 nap és nincs hosszabbítás.
Az ellenzék a múlt héten konstruktív volt, aztán valaki szólt nekik, hogy mégsem kéne........
Az ellenzék hétfőn azt mondta, hogy több javaslatukat megvalósította a kormány. Két perc múlva meg azt mondták, hogy a kormány nem együttműködő velük:-))

Sajnos igaza van. Az egész elkeserítő vita nagyon emlékeztet engem a két kiskecske a hídon mesére, azzal a difivel, hogy nem a víz, hanem a járvány van alul, ahová, ha így vitatkoznak a politikusaink ( mindkét oldal meg van győződve az igazáról), akkor mindnyájan - a választók, akiknek ilyenkor már semmi beleszólásuk nincsen az ügybe- együtt fogunk bepottyanni. Az "okos enged szamár szenved" elvet kellene alkalmazni egy világjárvány esetén mindenképp.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés