A legelkeserítőbb bravúr

2020. március 24. 14:05

Stumpf András
Válasz Online
Megvolt a lehetőség, hogy együtt, a pártpolitikai kavarást egy időre félretéve csak a vírus ellen küzdjön most mindenki.

„A gyakorlatban ez a felhatalmazás ugyanis csak a fideszes képviselőket érinti. Nekik nem lesz döntési joguk a továbbiakban – az ellenzéknek eddig sem volt. Na, bumm – gondolhatnánk, hiszen eddig is szavazógépként működött a Fidesz-frakció, a miniszterelnök akarata érvényesült mindig, most tehát csak annyi változik majd, hogy ugyanúgy Orbán Viktor dönt, csak épp gyorsabban tud, ami veszélyhelyzetben üdvös. A valóság ezzel szemben az, hogy még egy ilyen egypárti demokráciában sem teljesen felesleges az Országgyűlés. Az iskolaügy példája mutatja: ha helyi képviselők nem lettek volna, akik bőrükön érzik a szülők aggodalmát, még napokig kitarthatott volna a „mindenki köteles suliba menni” álláspont.

Orbán Viktor talán nem bízik abban, hogy két hónap múlva is meglesz mögötte saját frakciójának támogatása? Csak így lenne értelmes személy szerint magához vonnia a már régóta, eddig a parlamenten keresztül gyakorolt teljhatalmat, ám lehet, hogy ilyen szempontok nincsenek is. Csupán a belpolitikaiak vannak. Megint. Még mindig. És még mindig sikeresen. Most is sikerült ellenséget kreálni ott, ahol nincs – de most ott, ahol tényleg nincs. Aztán sikerült jól legyőzni is, s a vírus okozta teljesen jogos félelemre játszva a saját tábort összekovácsolni a hatalmi cél mögé. Ők már követelik is az örök időkre történő hatalomátruházást, a „hazaáruló” ellenzék lefejezését, újságírók börtönbe küldését.

Tényleg bravúr. Csak épp a legelkeserítőbb bravúr, amit valaha láttunk.

Mert most épp van valódi, közös ellenségünk.

Kicsi bár, de annál veszélyesebb.

Megvolt a lehetőség, hogy együtt, a pártpolitikai kavarást egy időre félretéve csak a vírus ellen küzdjön most mindenki.

Hogy nem így lett, azért kizárólagosan a kormányt terheli a felelősség.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


már követelik is az örök időkre történő hatalomátruházást, a hazaáruló ellenzék lefejezését, újságírók börtönbe küldését.

Hol van ez a törvénytervezet szövegében?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. március 24. 15:27


Már az idézetben levő idézőjelet sem fogadja el a Mandi.
Ennek mi értelme?

Furcsa, hogy valaki, aki az összefogás, az együttműködés elmaradásáért kesereg, a kudarcot KIZÁRÓLAGOSAN az egyik oldal felelősségének tartja...

Nem, ami a gépeden van, azzal cseréld az eredeti idézőjelet és akkor jó.

Ez így mindent tisztáz, a bal-lib, petíció, hiszti helyett ha a tudást mint erőforrást használja, nem lett volna semmiféle probléma.

"Kardinális 2020. március 24. 11:2 14
@Stenonis
Bár nem én szólíttattam meg, de válaszolok a kolléga helyett:

Az Alaptörvény 1. cikk i) pontja szerint az Országgyűlés "különleges jogrendet érintő döntéseket hoz." - E rendelkezés alapján az Országgyűlés igenis megállapíthatná a veszélyhelyzet végét, ha ezt a kormány nem tenné meg.

Az Alaptörvény 54. cikk (2) bekezdése szerint: "Különleges jogrendben az Alaptörvény alkalmazása nem függeszthető fel, az Alkotmánybíróság működése nem korlátozható." - Ha e veszélyhelyzet elmúlt, de a kormány ezt nem nyilvánítja ki, sem az Országgyűlés nem teszi ezt meg helyette, mulasztásos alkotmánysértés valósul meg. Ebben a helyzetben az Alkotmánybíróság az Abtv. 46. § (1) bekezdése alapján: "... a mulasztást elkövető szervet - határidő megjelölésével - felhívja feladatának teljesítésére."
Ennyit az Orbán-diktátori törekvésekről.

A jól ,,fésült,, Stumpf András átment gyurcsányosba.

Egypártrendszer? Milyen egypártrendszer az amelyben az Országgyűlésben 7 párt van és a választásnál nincs kikötve, hogy menni párt indulhat?
A kádár-rendszerben volt egy párt rendszer. Az időszak első felében, csak a párt által elfogadott személyek kerülhettek fel a szavazólapra. Később a Hazafias Népfront jelölhetett. Ebben is beleszólása volt a pártnak. Csak az utolsó években vezették be a többes jelölést, ami csak látszólagos, megerőszakolt volt.
A mostanit ezzel összehasonlítani igencsak fafejűségre vall.

Továbbá, 2022 választásnál akár még az is megtörténhet, hogy csak a Fidesz/KDNP pártszövetség kerül be a parlamentbe és akkor sem lenne egypártrendszer. Aki egypártrendszert kiállt, az a szavazó polgárok demokratikus jogait akarja csorbítani.
Egyébként pedig milyen polgár az aki döntéseit érme feldobással hozza meg?

Senki nem akarja börtönbe csukni a tisztességes újságírókat, médiamunkásokat, akik a tények elferdítése nélkül a valóságot írják meg.
A csalóknak, a simliseknek, a hírgyártóknak van félnivalójuk. Jól teszik ha félnek.

Orbán diktatúra. Orbán mögött kétharmados pártszövetség van, amely támogatja a kormányt.

Gyurcsány mögött a saját pártjának 2006-ban még 50 %-os támogatottsága sem volt és mégis kényúrként kormányzott. Pontosabban nem kormányzott. Öszödön lekurvázta az országot bevallotta, hogy ,,másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este,,
Az eredményét ismerjük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés