Tettünk a kormánynak egy gesztust, meglátjuk, mi lesz

2020. március 23. 9:28

Miklósi Gábor
index.hu
A kormánynak számtalan fórum áll a rendelkezésére, hogy megmagyarázza, mit miért tesz.

„Az Indexen vasárnap megjelent a kormány álláspontja arról, hogy miért kell lehetővé tenni, hogy határozatlan ideig rendeletekkel kormányozzon. A véleménycikk, amit Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese jegyez, lényegében a péntek este benyújtott felhatalmazási törvényjavaslat indokolása, az eredetinél közérthetőbb formában. Hogy erre a törvényre szükség van-e, arról már megkezdődött a vita, és aki akarja, majd kifejti a véleményét. Viszont felmerül egy kérdés.

A kormánynak számtalan fórum áll a rendelkezésére, hogy megmagyarázza, mit miért tesz. Ott az évi százmilliárd forintból működő közmédia. Ott vannak az állami hirdetésekből kitartott KESMA-orgánumok. Mégis azt kérték, hogy az Indexre írhassák meg.

Kekeckedhettünk volna, hogy ha most, veszélyhelyzet idején hirtelen megszületett a felismerés, hogy a kulcsfontosságú törvényjavaslatukat az Index olvasóinak akarják megmagyarázni, akkor a kormány tagjai máskor is szóba állhatnának a független lapok újságíróival. Rávehetnék az olvasóinkat semmibe vevő minisztériumokat, hogy válaszoljanak a kérdéseinkre. Vagy akár csak biztosíthatnának használható adásjelet az operatív törzs zárt ajtók mögött megrendezett sajtótájékoztatóihoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tettetek egy gesztust, egy súlyos világjárvány idején, micsoda áldozat, micsoda jellem, hogy baszom a szátokat!
Ócska, pitiáner, kicsinyes, hullarabló magyarországi ellenzéki sajtó, akik még egy ilyen helyzetben sem képesek meghazudtolni önmagukat.

Békeidőben is tehetnétek ilyen gesztusokat, akkor nem csak a "független" és "objektív" értelmezéseitek, elemzéseitek, (félre)magyarázásaitok alapján tájékozódnának az olvasóitok.

Nem a kormánynak tettek gesztust, hanem az olvasóikat tájékoztatták a kormány álláspontjáról, ami egyébként kutya kötelességük lenne. Ezt maguktól is megtehették volna. Amíg ezt nem érik fel ésszel, semmit nem értenek a való életből.

Az Index van a piacon legrégebben. Sokkal régebben, mint az Origo és tsai.

A mandiner után közöl. Vannak eredeti írások is, de nem ez a fő profil. Vszg. a 888-ból, Origóból és a mandiból lehetne egy igazi, Index-szel versenyző portál. Ez persze rengeteg érdeket sértene.

Kommentelni vszg. a mandin lehet legegyszerűbben, az Origón még nem jártam, a 888-on a tájékozódást az alcímek nekem nem teszik könnyebbé.

Politika is meg bulvár is kell és sokkal több V4-es hír, hírmagyarázat. Sajtószemle kellene szlovák-cseh-lengyel bontásban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés