Megérkezett Kínából az első védőeszköz-szállítmány

2020. március 23. 7:07
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre Sanghajból hozta Magyarországra egy Wizz Air-repülőgép a magyar kormány által ígért védőeszközök egy részét – közölte az ITM.

Hétfőn a kora reggeli órákban sikeresen megérkeztek a magyar kormány által megrendelt egészségügyi védőfelszelések Budapestre – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel. Közölték: a Wizz Air legújabb repülőgépével március 20-án szálltak fel azok a tapasztalt pilóták, akik hat országon át összesen 50 óra alatt több mint kilencezer kilométert megtéve érték el Sanghajt, hogy onnan csaknem 11 tonnányi egészségügyi segédeszközt repítsenek Budapestre.

Az orvosi eszközöket szállító W6 9012 járatszámú Wizz Air repülőgép a fedélzetén 30 050 darab védőruhával és 82 000 darab orvosi maszkkal érkezett a fővárosba. A Sanghajból érkező gépet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, Gazsó Balázs, az ITM közigazgatási államtitkára és Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora fogadta.

A közlemény kiemeli: a koronavírus elleni védekezésben a védőfelszerelések fontosak, a kormány pedig mindent megtesz azért, hogy készleteinek számát növelni tudja. A mostani beszerzést az ITM megbízása alapján a Semmelweis Egyetem folytatta le. A közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik Magyarországra. A beérkezett készleteket elsősorban az egészségügyi dolgozók fogják megkapni, akikre különösen vigyázni kell és mindannyian hálásak lehetünk nekik a szolgálatukért – írták.

Ez történt korábban:

Csupán egy Facebook-bejegyzés tanúskodott a gép leszállásáról. Korábban Gulyás Gergely beszélt arról a legutóbbi Kormányinfón, hogy pár napon belül megérkezhet az első védőmaszk-szállítmány Kínából, akár tízmilliós nagyságrendben is.

(Mandiner)

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebben az újrahasznosítási módszerben biztos vagy, megbízható forrást tudsz belinkelni? Kissé hihetetlenül hangzik ez egy FFP3-as maszkra.

Bencsik András mondd meg a tutit!

Az a baj, hogy miért ez a légitársaság hozta.

Szép dolog, hogy Kínából előbb érnek ide az eszközök, mint Németországból.
Azokról a megrendelt és már kifizetett eszközökről tudni valamit?

Kormánygépet emlegetnek.


2 hete még nem törölték a kínaiakat Budapestre szállító Airbusokat, most meg itt vagyunk nyakig a szarban.

@olajfa1
"Azt hiszem hogy nagy bajban van Európa!...
Tényleg minden óvintézkedés nagyon fontos."

Ez a NER óvintézkedése:


utolsó frissítés: 10:22:25
ÉRK. HONNAN LÉGITÁRSASÁG JÁRATSZÁM TERMINÁL STÁTUSZ
18:50 Beijing Air China CA721 2B Várható
BEIJINGBUDAPEST, HUNGARY

Légitársaság: Air China

Telefon:-

IATA/ICAO:CA/CCA

Kiszolgáló:Malev GH

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés