A Puskás Aréna lett a 2019-es Év stadionja

2020. március 23. 21:46
A szavazatok közel fele a budapesti stadionra érkezett.

A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év stadionja címről döntő szavazást. A futballarénákkal foglalkozó stadiumdb.com honlap által meghirdetett verseny kiírása alapján 19 ország létesítményei közül választhatták ki az öt legjobbat a szavazók.

A portál beszámolója alapján a világ 107 országából 30 632 voks érkezett, ezek majdnem felét, közel 14 955 ezer szavazatot a budapesti stadion kapta. A közlemény szerint a november 15-én felavatott létesítményre a világ minden tájáról, így a többi között Indonéziából, Argentínából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és a Fülöp-szigetekről is érkeztek voksok.

A legjobbnak ítélt stadionra öt, a másodikra négy, a harmadikra három, a negyedikre kettő, az ötödikre pedig egy csillagot kellett adniuk a voksolóknak és a szavazatok összesítése, valamint szakértő építészek véleménye alapján ítélték oda az Év stadionja díjat.

A listára csak a tavaly átadott és legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel, a Puskás Aréna mellett a dunaszerdahelyi MOL Aréna is versenyben volt. Szavazni március 15-ig lehetett a weboldalon. A honlap emlékeztetett: tavaly a szakmai zsűri a DVTK arénáját választotta az év legszebbjének.

A díjnyertes Puskás Aréna lesz az egyik helyszíne a koronavírus-járvány miatt idény nyárról a jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságnak. A 2021. június 11-től július 11-ig tartó kontinensviadalon három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek a stadionban, amely 2022 májusában otthont az Európa-liga fináléjának is.

(MTI)

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Puskás Aréna szimbólum: Orbánék nagyszerű csapatának kreativitásának, s az ellenzék kiskaliberű, pitiánerségének. Most is fanyalogni és szitkozódni fognak, mert a tehetségtelen irigykedőknek ez a szokása.

Kinek a pap, kinek a papné: te az állami csöcsön lógó Gothár féle tapizós színházért vagy oda, én meg azt kerülöm, bár több diplomám is van.

Erre lehet használni a vacak magyar foci helyett a közbeszerzett stadionokat:

A São Paulóban található Pacaembu stadiont például tíz napon belül átmeneti kórházzá alakítják át.
A 45 ezres arénának kedvező a fekvése, mert a város több nagy kórházához is közel van, és a tervek szerint kétszáz ágyat tudnak majd elhelyezni benne, elsősorban az enyhébb tüneteket mutató betegeket fogadnák itt.

Egyébként ez nem rossz elv. Amint látható, egy járványtól nem a kórház véd meg, a miéknél sokkal jobbnak tartott eü. rendszerek is összeomlanak, egyszerűen mert nem egyetlen betegség tömegméretű megjelenésére vannak kitalálva és kalibrálva. Én például az életemből szeretnék minél kevesebb időt - akár a legjobban felszerelt kórházban, és minél többet stadionokban eltölteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés