Javasoljuk a Btk. álhírek terjesztésére vonatkozó részének szigorítását!

2020. március 21. 8:44

Varga Judit
Facebook
A törvényjavaslatról az Országgyűlés csak akkor dönthet sürgősséggel, ha eltér a házszabálytól, amihez a parlamenti képviselők négyötödös támogatása szükséges.

„Javasoljuk a Büntető Törvénykönyv álhírek terjesztésére vonatkozó részének szigorítását! Az új rendelkezés szerint »Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.« A koronavírus elleni védekezésről benyújtott törvényjavaslatról az Országgyűlés csak akkor dönthet sürgősséggel, ha eltér a házszabálytól, amihez a parlamenti képviselők négyötödös támogatása szükséges.
A kormány ezért arra kér minden, a magyar emberek egészségéért felelősséget érző parlamenti pártot és képviselőt, hogy támogassák a házszabálytól való eltérést, és a lehető leghamarabb vegyék napirendre a törvényjavaslatot”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pl Vásárhelyi Mariska.........

Azért a rontáslevétel még mehet az asztroshowban?

Látom, nehéz elfogadni, hogy az ellenzék és csatolt részeik, a "civilek" nem tudnak hatékonyan keresztbe tenni a mindenért felelős hatósági szerveknek, a kormánynak. Pedig nagyon szeretnék eszköztelenné tenni őket, szeretnék, ha a járvány számukra kedvező mértékben elterjedne. Nekik nincs semmi felelősségük, tehát törvényi felelősséget kell teremteni, büntetni az intézkedésekkel való szembeszegülést, rémhír terjesztést. Most, ebben a helyzetben csak annak lehet szava, aki a felelősséget viseli, aki érdemben cselekedni tud.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés