Az ISIS is készül a koronavírusra – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. március 20. 11:25

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a koronavírus járvány idején is el kell látnunk legfontosabb feladatainkat. Így gondolkodhatott az ISIS is, ugyanis a terrorszervezet hírlevelet küldött dzsihadistáinak, hogy a világjárvány alatt hogyan is kell gondosan a megváltozott körülményekre tekintettel végezniük a munkájukat. Bár már mindenki számára evidencia, hogy a migráció és a terrorizmus között nincs kapcsolat, az Iszlám Állam mégis úgy gondolta, hogy Európában tartózkodó terroristáinak biztos, ami biztos alapon azért küld egy útmutatót. A hírlevélben utasították is az alvó sejteket, hogy amennyiben nem fertőzöttek a koronavírus által, úgy maradjanak távol az európai nagyvárosoktól. Ha azonban mégis megkapták a kórt, akkor lehetőleg igyekezzenek minél hatékonyabban terjeszteni azt, megfertőzve ezzel a „hitetleneket” – írja a Sunday Times. Pánikra természetesen semmi ok, hisz ez is csak a nagyvárosi élet része.

Az Iszlám Államhoz hasonló taktikát választott az amerikai Demokrata Párt egyik lelkes aktivistája is, aki azt találta ki, hogy ha megfertőződik a koronavírussal, akkor elmegy az összes Trump által tartott nagygyűlésre, tovább adva a kórt a fehér, keresztény, heteroszexuális konzervatívoknak. Twitter bejegyzését a Demokrata Párt tanácsosa azzal a bíztató kommenttel látta el: „#szolidaritás Igeeeen!!” – értesülhetünk az esetről a Hilltől. Mit gondolnak ezek a trumpisták, hogy az egészség a fehér felsőbbrendűség kiváltsága? Hát nem. Szolidaritás!

Hősünk a héten egyértelműen Alexandria Ocasio-Cortez, demokrata képviselő, aki felismerte, hogy megjelentek a koronavírus-rasszisták – tudósít a Fox News. A járványtól félő emberek ugyanis elkerülik a kínai és az ázsiai éttermeket, ez pedig nyilvánvaló rasszizmus. „Őszintén, rengeteg olyan étterem van, amelyeknek el kell szenvedniük a rasszizmus által okozott fájdalmat” – mondta New York állam demokrata képviselője Instagram-videójában. Ha a koronavírusra még nem is, de a koronavírus-rasszizmusra szerencsére már megvan a gyógymód: úgy hívják, hogy kommunizmus. Éppen ezért Ocasio-Cortez Bernie Sandersre való voksolásra buzdít, mivel ő hozza majd el a demokratikus szocializmust az új világba. Amennyiben persze Sanders állva marad Bidennel szemben. Már, ha megéli az őszt. Vagy ha lesz egyáltalán elnökválasztás. Minden esetre Ocasio-Cortez ismét megmutatta, hogy nem csak pincérnőnek volt kiváló, hanem a rasszizmus új formáinak detektálásában is egyedülálló.

És ha már úgyis kínai konyha, Sencsen városában a kommunista hatóságok be akarják tiltani a kutyahús fogyasztását a koronavírus miatt. Emiatt háborodott fel a Peixian Fankuai kutyahús termékeket készítő cég: a vállalat szerint a vírus csak ürügyként szolgál a kutyahús betiltására. A vállalat szerint ugyanis a nyugati kutyabarátoknak akarnak kedvezni a döntéssel a hatóságok és ezzel tönkre teszik a tradicionális kínai konyhát. Ráadásul a hatóságok nem csak a kutyahúsból, hanem a kígyóból, békából és teknősből készült ételeket is betiltanák. Teljesen értetlenül állunk az eset előtt: miért akarná bárki megenni a kis kedvencét? Ugyanakkor, ha valaki denevért akar majszolni a Netflix előtt, hát miért ne tegye? Ebből még nem történt tragédia. De legjobban csak azt nem értjük, miért nem lehet egyszerűen mindenki vegán? Épp elég erőszak van a Föld bolygón így is.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy kik azok a klímapózerek – a Vice jóvoltából. Miért elnyomó a koronavírus a nőkkel szemben? Hogyan lett túlságosan fehér egy ázsiai mese, a Mulan? Továbbá arról is, hogy hogyan ne rendezzünk magunk ellen rasszista támadásokat.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés