Orbán Viktor levélben köszöntötte a külhoni magyarságot

2020. március 15. 9:00
Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett a határon kívüli magyarsághoz a március 15-i nemzeti ünnepen, melyben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségén túl Trianon 100. évfordulójáról is megemlékezett.

„1848. március 15-e minden magyar közös öröksége és ünnepe. 172 év óta ezen a napon együtt teszünk hitet szabadságunk és nemzeti összetartozásunk mellett. Bárhol éljünk is a világon, mind emlékezünk a márciusi ifjakra, és felidézzük a hősöket, akik Pákozdtól Háromszékig, Branyiszkótól Szenttamásig egy emberként küzdöttek a magyar szabadság lobogója alatt" – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint idei ünneplésünknek különös hangsúlyt ad, hogy száz évvel vagyunk a trianoni országvesztés után: „Akárcsak 172 évvel ezelőtt, amikor Gábor Áron nélkül gyorsan elbukott volna a szabadság ügye, Magyarország ma sem létezhet az erdélyi, délvidéki, felvidéki és kárpátaljai magyar közösségek nélkül, amelyek megerősítése és jogainak védelme közös feladatunk és felelősségünk."

Orbán Viktor levelét úgy zárta: „engedjék meg, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján tisztelettel köszöntsem Önöket, felemelő ünneplést, az utána következő hétköznapokhoz pedig további sok erőt és kitartást kívánjak Mindannyiuknak! Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!"

(MTI)

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi is üdvözöljük az Anyaországot, a többi elszakított terület magyarjait és a világban élő összes igaz magyar embert. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!

Istenem, hogy lezüllött ez a fórum. Ez az ország. :-((

Belőled meg ömlik a dögvész.
X

"Bocskoros zsidó" - ennyit tudsz, te antirasszsita, antifasiszta szuperdemokrata?

Döbbenetes, hová süllyedtetek, döbbenetes, hogy már leplezni sem bírjátok, mi mocorog bennetek. Böjtidő révén nem vitatkozom veled, nem ítélkezem feletted. Ítéljen tége a Mindenható, az ő haraghára és könyörületére bízlak.

X

Miután az én nevemet is elloptad, te beteg alak, egy külön imát mondok érted. Készülj fel arra, hogy külön neveltetésben részesülsz.

Aljas névtolvaj. Te magad vagy "Nuttyka" is, magaddal egyelegsz, te szerencsétlen.
Ne hidd, hogy nem lehet levadászni az IP-det.

"Nuttyka" = "kalotaszeg" = egy elmebeteg forumista.

MANDINER!!! Szüntessétek ma´r meg a lopott nickeket. Ez elviselhetetlen. 2-3 perverz saját magával folytatott beteg szövegelésével lepi el a fórumot.

Szánlak, te szerencsétlen, anyátlan-apátlan-hazátlan.

Hogy te mennyire romlott, undorító és szánalmas vagy.
Megszentségteleníted a vasárnapot. De utolér a méltó jutalmad.

Az itthoniaknak meg jó napot!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés