Orbán Viktor: Hétfőtől bezárnak az iskolák, digitális oktatás jön

2020. március 13. 20:51
A gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak – kéri a miniszterelnök.

Hétfőtől digitális oktatás lesz az iskolákban, a gyerekek nem járhatnak be – jelentette be Orbán Viktor a Magyarország Kormánya és a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán, valamint a koronavírus tájékoztató oldalán.

A bejelentés főbb pontjai:

  • hétfőtől új oktatási rend lép életbe;
  • olyan tanítási módokat kell igénybe venni, amelyek nem igényelnek személyes találkozást;
  • a diákok digitális eszközökkel folytathatják a tanulást;
  • a diákjaink jó eséllyel az érettségire is fel tudnak készülni.

Tíz akciócsoportot állított fel a miniszterelnök

Orbán Viktor bejelentette, több munkacsoportot is felállítanak. Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán vezeti. Egy járványügyi mobil-konténerkórház felépítését is elrendelték, ennek felelőse Tóth Tamás. A létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős akciócsoportot Benkő Tibor vezeti. A nemzetközi koordinációért felelős akciócsoport élén Menczer Tamás áll, míg a kommunikációs akciócsoportot Kovács Zoltán vezeti.

A rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot Gulyás Gergely, a pénzügyi akciócsoportot Varga Mihály, míg a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot Bártfai-Mager Andrea vezeti. Felállt továbbá Jakab Ferenc vezetésével egy koronavírus-kutatócsoport is, amely gyógyszer- és vakcinafejlesztésért felel. Van továbbá egy határellenőrzési akciócsoport is, amelyet Balogh János vezet.

A kormányfő közölte, jelenleg több ezer mintavételhez elegendő kapacitás van. A koronavírus-járvány kapcsán a szakemberek a WHO protokollja szerint járnak el, nemzetközi szabályokat alkalmaznak. 22 millió pár kesztyű, 1,3 millió maszk áll jelenleg is rendelkezésre, és még további egymillió műtéti maszk érkezik. Lélegeztetőgépből 2000, altatógépből ugyancsak 2000 áll rendelkezésre. Több tízezer ember ellátásához van elegendő felszerelés – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: újabb gépek beszerzéséről is intézkedtek.

Izraelből sem lehet mostantól külföldieknek belépnie Magyarországra

Izraelből sem lehet mostantól külföldieknek belépnie Magyarországra, az onnan hazatérő magyaroknak pedig önként vállalnia kell a vesztegzárat – tájékoztatott Orbán Viktor.

Változások az oktatás területén

Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, tantermen kívüli, digitális munkarend lesz – jelentette be a kormányfő. Az igazgatónak és a tanároknak is folytatniuk kell a tanítást vagy otthonról, vagy az iskolából. Lehet, hogy ez a rendszer döcögni fog, de a tanítást folytatni kell – fogalmazott a miniszterelnök.

A tanárok tudnak tanítani és diákok is tudnak tanulni.

Az oktatási államtitkár már a jövő héten módszertani ajánlásokat tesz – tette hozzá a miniszterelnök. Ha kell, akkor kiscsoportos gyermekmegőrzés is lesz, de ezt nem ajánlják – fogalmazott. A gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, törődni kell a gyermekekkel és vigyázni a nagyszülőkre – fogalmazott Orbán Viktor.

(MTI, Mandiner)

Összesen 498 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy Testvér megkezdte a leszámolást a legerősebb ellenségével, az olajbűnöző maffiafőnökkel. Fogunk még cifra dolgokat hallani, amik csak Hruscsov XX. kongresszuson mondott titkos beszédének picinyített változatai (Tudod: ezek csak piti tolvajok, akik most mindent elloptak, amit megláttak)
A sok birka meg fülsiketítően bégeti a tegnapi bégetése fordítottját és ez cseppet sem zavarja, ha kapja tovább a birkatápot meg egy kis aprópénzt.
És ezek képzelik magukat elitnek!
Fölfordul a gyomrom tőlük.
Gerinctelen, jellemtelen, dologtalan, lusta és buta rablóbanda.

Ovi és bölcsi? Oda lehet menni?

Én egy jámbor konzervatívnak tartom magam, de ez egy emberi és meggyőző beszéd volt. Egy hang sem volt politikáról.

szerintem becsülendő, hogy orbán hajlandó volt szembenézni a saját hülyeségével. (bár az valóban magáért beszél, hogy a pollip-félék milyen simán lekövetik ezeket a hátraarcokat)
viszont jó lenne, ha a hangulatkeltés és felelősségtologatás helyett orbánék végre elkezdenének a járvánnyal foglalkozni.

a kormánynak egyelőre az a stratégiája, hogy nem tesztelnek senkit (még igazoltan fertőzött betegek családtagjait sem), hogy mesterségesen alacsonyan tartsák a koronavírusos esetek számát. (lásd pl. https://444.hu/2020/03/13/senk.. )
az a rossz hírem van számukra, hogy a koronavírus eltussolása még kínának sem sikerült, pedig ott azért lényegesen rosszabb állapotban van a közélet mint magyarországon.

szóval a következő lépés az lehetne, hogy az orvosi kamarát komolyan véve végre érdemben fejlesztik az egészségügyet.
ahelyett, hogy azon hüledeznek, hogy néhány iráni kiakad, ha bezárják őket egy szobába, hogy megfertőzzék egymást.

Alsó tagozatos voltam amikor egy hónapig nem tudtam iskolába menni és mégis jeles lett a bizonyítványom.

Az osztrákok is a jövő héttől rendelték el az oktatási intézmények bezárását, pedig ott nagyobb a betegek létszáma.

Azt is nézd, miről nem beszélt, miről hazudott, ne csak a színészi produkciót lásd te jámbor!

Ha Hadházy vezetné, akkor Farkas Flórián Orbánnal és a NER-rel együtt találná meg az utat a munka világába.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés