Itt a progresszív mesék kora – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. március 13. 11:16
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges Olvasóink jól tudják már, hogy Szép Új Világunk elsőszámú közellensége a fehér, heteroszexuális, keresztény férfi.  Nincs ez másként a Csatorna túlsó partján sem, hisz a DC „Supergirl” című képregények transzszuperhőse, Dreamer végre szembeállt a világot a markában tartó gonosszal, egy fehér, heteroszexuális férfival – számol be az angol homoszexuális lap, az Attitude. A ciszheteró-férfi nem volt elég elfogadó és a gyűlöletbeszéd bűnébe esett, ugyanis nem igazán nézte jó szemmel, hogy a transzszuperhős Dreamer szobatársa egy transznemű szuperhőssel barátkozik. Szerencsére azonban a gyűlöletbűnt keményen megtorolta Dreamer és helyreállította a társadalmi igazságosságot, amiből valószínűleg minden fehér, heteroszexuális férfi tanult, a transzhősre pedig büszkén nézhetnek fel a transzgyerekek. #transztransztransz

Ha már a meséknél tartunk, végre megalkották a nemsemleges Jótündér karakterét is, hála a Sony Hamupipőke feldolgozásának – ad hírt a CBS News. Alig várjuk, hogy láthassuk ezt az atomcsapással felérő, rendkívüli izgalmakat tartogató alakítást. A Sony rendkívül újszerűen és kellő merészséggel nyúlt a karakterhez, ugyanis az androgün Jótündért Billy Porter fogja alakítani, aki egy fekete, homoszexuális férfi. Porter a szerep elnyerését úgy magyarázta, hogy a „varázslatnak nincs neme”, továbbá azt is hozzátette, hogy az általa megformált Jótündér nagyon erős karakter lesz, akinek befogadására egyes szülők talán nem, de a gyerekek már készenállnak.

Mi sem bizonyítja jobban az előbbieket, mint az e heti Hős rovatunkban szereplő Olivia Purdie története, aki pubertásblokkoló hormonkészítmények segítségével sikeresen állította meg nemi fejlődését – számolt be róla az ABC. „Nembináris vagyok, ami azt jelenti, hogy nincs nemem. Én, csak én vagyok” – mondta a 11 éves ausztrál „lány”. Oliviának ugyanis szorongást okozott, hogy biológiai neme nem egyezett a képzeletbeli nemével. A pubertáshoz közelítve például nem akart melleket növeszteni, mert úgy gondolta, a mellek nem részei a testének. És ha ő így gondolta, kicsoda az Anyatermészet, hogy melleket növesszen a mellkasára? Minderre orvosai nagyon jól reagáltak és azt tanácsolták neki, hogy szedjen pubertásblokkoló hormonkészítményeket. Ezek segítségével aztán Olívia sikerrel szállt szembe a férfi-nő kettősség középkori szemléletével és vált nembináris élőlénnyé. Igaz, hogy egyes orvosok szerint a durva hormonkezelés csontritkulás kialakulásához vezethet, de a kislány haladó, bár még mindig bináris szülei egyáltalán nem aggódnak emiatt. „Mi baja lehet gyermeküknek, hisz ő már egy fejlettebb, nemesebb szintjére emelkedett a létezésnek?! -reagálták a felelős felnőttek a maradi kritikákra”.

A társadalmi kísérleteket tekintve azonban az angolszász világ még mindig jelentős elmaradásban van a németséghez képest. Egy berlini gyermekotthonban ugyanis olyan haladó kutatásba kezdtek, melynek célja, hogy megállapítsák „jó hatással van-e a gyerekekre” a szexuális zaklatás – írja a Tagesspiegel. A kísérletet vezető Helmut Kentler, neves német szexológus ötölte ki, hipotézise pedig az volt, hogy a pedofíliának pozitív következményei is lehetnek. Kentler érvelése szerint az így örökbe adott gyermekek „fülig szerelmesek” lennének az új apa-figurájukba, tekintve, hogy a gyermek-szülő kapcsolat kibővül szexuális együttlétekkel is. A „Kentler-kísérlet” azt is bizonyítani akarta, hogy a türelmetlen emberek, – vagyis azok, akik nem akarják megvárni, hogy szerelmük elérje a megfelelő kort – nem ártanak a gyerekeknek, hiszen azok nem, hogy sérüléseket nem szenvednek, hanem boldog családban nőnek fel. Az akadémikus korábban nyilvánosan is kampányolt a türelmetlenség, vagyis a pedofília legalizálása mellett. A tudós szerint a kisgyermekeknek „majdnem mindig nagyobb sérült okoz”, ha a megerőszakolóikat büntető eljárás alá vonják, mint maga az erőszakolás. Ha Kentler kísérlete sikerül – és hát miért ne sikerülne –, az végre teljesen új alapokra helyezheti a család elavult fogalmát. Továbbá az egy „szerető családban nőttem fel” mondás is egészen új értelmet nyerhetne.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak továbbá, hogy hogyan lehet egy hajviselet rasszista, de az is kiderül, hogy miért állnak ki a baloldali izraeliek a homoszexuális palesztinok mellett. A Washington Examiner a WC-forradalom negatív hatásaival foglalkozik, míg a Post Millenial arról ír, hogy nem illik megírni egy kommunista agitátorról, hogy pont olyan gazdag, mint akik ellen uszít. Ennek ugyanis a Twitterről való törlés lesz a vége.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés