Uszít a miniszterelnök

2020. március 12. 11:23

Hargitai Miklós
Népszava
Tényektől nem zavartatva uszít, hogy a vészhelyzetben a bőrét – egészen pontosan a kormánya látványos inkompetenciáját és nem-cselekvését – mentse.

„Tegyük hozzá, Habony a maga munkáját precízen elvégzi, csak ennek semmi köze a megvédésünkhöz. A feladata ugyanis annyi, hogy a politikai veszteség minimális, a politikai profit pedig maximális legyen. Így, és csak így eshetett, hogy miközben a két és fél hónapja ismert járvány előkészületeiben, az elvégzett tesztek számában vagy a védőeszközök rendelkezésre állását tekintve a legutolsók vagyunk Európában, minden magyar ember tudja már, hogy a fertőzésért egyes-egyedül a nálunk tartózkodó irániak (brrr) a felelősek. Ezt eredményezi, ha a kormányzat 150 milliárdot szán a propagandára, de csak 8 milliárdot a vírus feltartóztatására. 
Orbán 2015 őszén, a menekültválság csúcsán Iránba látogatott, és ott az iszlám diktatúra vezetőivel lepacsizva »új korszakot nyitott«, amelynek keretében közel kétezer iráni egyetemista tanul jelenleg Magyarországon. Hogy miért kell nekünk pont a világ egyik latorállamával barátkozni, arra sem öt éve, sem azóta nem kaptunk magyarázatot. A kormányfő azonban ennél jóval messzebb ment, amikor kedden kijelentette: »az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja«.

Ebből a mondatból csak annyi igaz, hogy Irán gócpont, a többi hazugság és uszítás vegyesen. Iránból ugyanis eddig szinte csak legális migránsok jöttek hozzánk, méghozzá Orbán Viktor közreműködésével. Az ország februárra valóban a járvány második góca lett, de a magyar kormány és közegészégügy nem foglalkozott vele: nem kezdték meg még az Iránban járt magyar diákok elkülönítését, szűrését sem az első eset felbukkanásáig, utána pedig a védintézkedések helyett kizárólag az indulatkeltésre használták föl a információt. A vírus és a migráció között pedig – bármit állítson a miniszterelnök – nincs semmilyen összefüggés, és ennek belátásához elég ránézni az európai vírustérképre. Törökországban, ahol több millió bevándorló torlódott föl, összesen egy (!) fertőzöttet találtak eddig, Olaszországnak pedig éppen az északi, a bevándorlással a legkevésbé érintett része a fertőzés centruma.

Ezt is megértük: Magyarország miniszterelnöke a tényektől nem zavartatva uszít, hogy a vészhelyzetben a bőrét - egészen pontosan a kormánya látványos inkompetenciáját és nem-cselekvését - mentse. A Btk. szerint: »Aki nagy nyilvánosság előtt valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő«. Ha van még valaki azon az oldalon, aki a törvények alapján végzi a munkáját, tekintse nyugodtan följelentésnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az miért olyan nehezen érthető, hogy az illegális migrációnak egészségügyi kockázata van?

Teljes egyetértek! Horváth Széf Ági come back!!!!

Rohadékok vagytok, hogy egy ilyen helyzetet is politikai célokra
használtok föl! Nem is annyira titkon abban reménykedtek, hogy minél több halott legyen! Remélem az anyátok is köztük lesz!

Kedves olvtárs! Az ILLEGÁLIS migráció azt jelenti, hogy olyan személyek mozognak ellenőrizetlenül, akik SEMMILYEN egészségügyi vizsgálaton, szűrésen nem vettek részt. Ha ez nem kockázat, akkor semmi...

Sosem kevertem bele sem Sorost, sem az eldobott szendvicseket ebbe a témába. Komoly, fontos dologról van szó, nem a politikai haszonszerzés számít ilyenkor.

Amikor országok határzárakat vezetnek be, azt azért teszik, mert még a legális migráció is veszélyes. Ugyanezért vannak karanténok is. A Lombardiából hazafelé tartó román vendégmunkások is potenciális vírushordozók. Ez nem rasszizmus, egyszerű tény.

Kár, hogy nem akarjátok ezt megérteni. nyilván túl nehéz. Könnyebb az én "hülyeségemen" élcelődni...

Pontosan. Nyilván ha a "legális ide-odautazgatás" is kockázatos, akkor az illegális pláne az.

És Törökországban hány "tesztet" is végeztek eddig? S hányat "menekültek" között?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés