Magyar Nemzet: Rácz Zsófiát gyalázza a baloldali Ezalényeg.hu nevű propagandaoldal

2020. március 7. 12:03
Az MSZP-hez közeli portál nemet mondott a közelgő nőnapra.

Az Emmi fiatalokért felelős helyettes államtitkárát támadja az MSZP-közeli Ezalényeg.hu nevű portál – írja a Magyar Nemzet. Az alpári sértegetést egyébként azzal „érdemelte ki” Rácz Zsófia, hogy vitába keveredett az Indexszel. „Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni” – vezette fel az írást a gyalázkodásairól már az önkormányzati választás kampánya alatt elhíresült portál.

Az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki propagandaoldal indulása óta több mint 50 millió forintot költött a Facebookon, aligha van budapesti lakos, aki ne találkozott volna a közösségi médiában az oldal „híreivel”. A portál felelős kiadója a budapesti Dohány utcában bejegyzett Oraculum 2020 Kft. A cég tulajdonosa és ügyvezetője Páva Zoltán, aki a volt MSZP-s komlói polgármester és országgyűlési képviselő, idősebb Páva Zoltán fia. A Magyar Nemzet szerint a Páva családdal a Gyurcsány–Bajnai-kormányok igen bőkezűek voltak. Ifjabb Páva Zoltán 2008 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt. Egyik cége, a Medich-Technik Bt. csaknem 5 millió forintot kapott szaktanácsadói tevékenységéért 2008-ban.

A Magyar Nemzet kérdéssel fordult az MSZP-hez, szeretnék megtudni, hogy szerintük ­vállalható-e a párttagjuk által működtetett oldal és a megjelentetett poszt, de lapzártáig nem reagáltak a szocialisták.

Egyébként a portálon nem csupán a cikkek és posztok hangnemével merültek fel problémák: arra utaló jeleket lehet találni, hogy a felhasználók adatai a Datadat Professional Kft.-hez kerülnek, erről pedig nem tájékoztatják őket. A Datadat egyébként köthető Gyurcsány Ferenc DK-elnökhöz is, aki rendszeresen veszi igénybe a cég szolgáltatásait, amelynek egyik tulajdonosa Bajnai Gordon. A cég ügyvezetője Ficsor Ádám, korábbi polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter. Ezen kívül felelős pozíciót tölt be Szigetvári Viktor korábbi államtitkár, MSZP-s kommunikációs stratéga is.

A Gyurcsány agytrösztjének tartott Demost korábban irányító Dessewffy Tibor szociológus és köre is részt vesznek a Datadat munkájában. A cég egyik legfontosabb terméke egy politikusok számára készített chatbot program, a Winwith.me, amelynek az a célja, hogy legálisan megszerezze a gyanútlan felhasználók adatait.

A szocialistákhoz köthető portál Face­book-oldalán is hasonló chatbot működik, illetve az Ezalényeg.hu Adatvédelem menüpontja alatt látható szöveg egyes mondatai is azonosak olyan oldalak adatvédelmi tájékoztatóinak szövegével, amelyeken vállaltan a Datadat Kft. az adatkezelő. Erre példa Veres Pál, akkor még csak miskolci ellenzéki polgármesterjelölt, kampányoldala, a Szinvavárosáért.hu. Az Átlátszó.hu egy januárban megjelent cikkében több portált is felsorolt, amelyek a Datadathoz küldhetik az adatokat: a Böcskei Balázshoz köthető Idea Intézet, a Gulyás Márton-féle Partizán egyik oldala, valamint a Czeglédy Csabát sorai­ban tudó Éljen Szombathely Egyesület is fel volt tüntetve az írásban.

Összesen 161 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én megértem azt, hogy támadják Rácz Zsófiát. Végülis nem lehet mindenki Nagy Blanka.

Az ezalényeg mögött egy libsi adathalász cég van. Itt meg lehet nézni az érintettek névsorát, eléggé beszédes: (Bajnai Gordon, Dessewffy Tibor, Ficsor Ádám, Szigetvári Viktor, ügyfelek közt ott a DK, sőt, szinte csak a DK)

https://atlatszo.hu/2020/01/09..

Hogy nem állt szóba az Index-szel? Megértem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés