Szélsőséges AfD-s is indul a türingiai miniszterelnöki székért

2020. március 2. 19:32
Jelenleg az AfD-é a második legnagyobb frakció az erfurti parlamentben.

Björn Höcke, a radikális jobboldali Alternative für Deutschland (AfD) szélsőjobboldali szárnyának vezetője is indul a türingiai miniszterelnöki tisztségért – írja a Die Welt. 

Jelenleg az AfD-nek van a második legnagyobb frakciója az erfurti parlamentben. A legtöbb képviselő a Bodo Ramelow-féle balos Die Linke színeiben ül a parlamentben, viszont a Ramelow által favorizált Linke-szocdemek-Zöldek koalícióhoz jelenleg hiányzik a többség a törvényhozásban. 

A Höcke-féle türingiai AfD azzal került a figyelem középpontjába februárban, hogy a saját jelöltje helyett a szabad demokraták színeiben induló Thomas Kemmerichet támogatta a miniszterelnök-választáson, ezzel Kemmerich lett az első miniszterelnök a német történelemben, akit az AfD szavazataival választottak meg. Ez a manőver afféle politikai földrengést váltott ki Németországban, a rövidesen megválasztandó türingiai kormány pedig csak átmenetileg, a 2021 áprilisára kiírt előrehozott választásokig tevékenykedik majd. 

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért cimkézik így őket? Mihez képest szélsőséges, konkrétan mitől szélsőséges? Attól, hogy a hivatalos német politika megbélyegezte őket? Ma mindenki szélsőséges aki nem áll be a hivatalos liberális fősodorba. Felháborító szemétség!

Pontosan így van. Manapság a hülyék mondják meg, hogy ki a normális.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés