Demokrata jelöltek a progresszió szolgálatában – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. február 29. 20:03

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Zakatol az elnökválasztási kampány Amerikában, amelynek keretében üdvös fejlemény, hogy a két legesélyesebb demokrata elnökjelölt-aspiráns is számos olyan kijelentést tett, amelyek megvalósítása esetén jelentősen lendíthetnének a progresszió, az LGBT+ közösségek, a feministák és úgy általában minden elnyomott kisebbség mai gyászos állapotán.

A Pluralist oldalán olvashattuk, hogy Bernie Sanders progresszív-marxista jelölt például az egészségügy ingyenessé tétele mellett díjtalan nemátalakító műtéteket is ígér a kedves nemváltoztatási szándékú, de jelenleg e lehetőségtől a republikánus elnyomó rezsim miatt megfosztott amerikai polgároknak. De a kirekesztésben és alulreprezentáltságban szenvedő szexuális kisebbségek szavazataiért Elisabeth Warren is beszállt, aki a Pinknews portál beszámolója alapján több olyan megnyilatkozást is tett az elmúlt időszakban, amiből kiderül, hogy kormányzati pozíciók legalább felét nőkkel, illetve nembináris személyekkel kívánja betölteni, alelnöke pedig szintén könnyen lehet, hogy nembináris identitású lesz. No, ez már igen! Valóban üdvös, hogy e haladó célok megvalósulása esetén sokkal kevesebb pozíció jutna az elnyomó fehér, heteroszexuális férfiak számára és végre bebizonyíthatják a progresszív erők azt, hogy a vezető pozíciókra nem teljesítmény, hanem nemi és nembináris kvóták alapján sokkal rátermettebb vezetőket lehet találni. A verseny ócska kifogás csupán a társadalmi igazságosság megvalósításával, és a nemek felszabadításával szemben.

De ha már a genderek harcánál tartunk, – egyre intenzívebben zajlik ez Nagy-Britanniában is. A Daily Express is beszámolt arról, hogy egyébként a brit baloldal női és esélyegyenlőségi területéért felelős árnyékminisztere, a munkáspárti képviselőnő Dawn Butler a szigetország legnépszerűbb, Good Morning Britain reggeli TV-műsorában megörvendeztette a kedves nézőket azzal a haladó nézetével, miszerint a csecsemők és a gyermekek nem sorolhatóak be egyik nembe sem. Ugyanis azt alapvetően nem a biológiai adottságok határozzák meg, mint ahogy azt a retrográd, maradi konzervatív emberek még a mai napig vallják. A nyilatkozat természetesen kiváltotta a fehér, heteroszexuális, intoleráns és sokféle fóbiától szenvedő csőcselék haragját és azóta is arcátlan és sértő üzenettel árasztják el a progresszív képviselőasszonyt. Mi pedig halkan szorítunk, hogy egyszer még miniszterelnökjelöltként is hangot, aztán pedig kemény törvényeket adhasson előremutató nézeteinek, mint ahogy azt Warren és Sanders reméljük megteszi.

De a fehér, keresztény szülők nem csak Nagy-Britanniában mutatnak még ellenállást a felvilágosodással szemben, hanem bizony Amerika egyes kőkonzervatív településein is. Az Associated Press tudósításából tudhatjuk meg például azt, hogy a wisconsini szülők egy nyilvánvalóan fanatikus szektás csoportja azért perelte be a madisoni tankerületet, mert az az irányelveikben olyan nagyszerű gyakorlatot valósított meg, amely során a gyermek genderrel kapcsolatos oktatásáról, a gyermek nemi identitásváltásáról a szülőt a helyi iskolavezetés, ha úgy dönt, akár teljesen ki is zárhatja. Ezúton szeretnénk szolidaritásunkról biztosítani a progresszív wisconsini tankerületet, ahol a gyermekek kiteljesedését a gender diverzitás terén minden eszközzel igyekeznek előmozdítani. Bárcsak ebben a kis poros, konzervatív fertőben tespedő szittyaországban is végre megjelenhetnének ilyen haladó gyakorlatok, szemben a retrográd múltbarévedő, historizáló, Wass Albertekre támaszkodó új NAT-tal. Pfúj!

És, hogy ilyen inkluzív oktatásra igenis szükség van, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az az eset, amely során egy magát nyilvánvalóan csak taktikai okokból autistának valló fiatalember egy transznemű rendőr nemére többször rákérdezett. Ezzel a verbális inzultációval pedig a rendőr „személynek” lelki sérüléseket okozott, akit emiatt eluralt „a sebezhetőség, a szorongás és a megalázottság” érzése…Nem értjük, hogy a brit bíróságok, hogy állhatnak ennyire a homo- és transzfóblobbi hatása alatt, hiszen a kérdést a transznemű rendőrnek kétszer is (visszaesésre való hajlam!!) szegező Asperger-szindrómás férfit pusztán pénzbüntetésre ítélték a Daily Mail beszámolója szerint…

És, hogy ne felejtsük el, hogy a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiak (és nők) mellett kik a további ellenségeink: az életvédő női csoportok, hiszen sokszor fizikai erőszakot alkalmaznak céljaik elérése érdekében, szemben a liberális abortuszpártiakkal, akik legfeljebb épületeket gyújtanak fel (Pluralist); no és a művészek, akik néha a művészetre hivatkozva igyekeznek propagálni rasszista és kirekesztő nézeteiket, mint tette azt a The Fashion Institute of Technology divatiskola is egy ártatlannak álcázott divatbemutatóval (The Guardian). De ne feledkezzünk meg a nagy digitális cégekről sem, akik szerencsére alapvetően elköteleződnek a progresszív gondolat mellett, de időnként nem képesek rendesen leprogramozni szoftvereiket, ezért mindig önreflexióra és önkorrekcióra van szükség. Ennek hatására a Google kép- és arcfelismerő programjában mára már nem csak azt a hibát javították, ami időnként fekete embereket gorillának jelölt meg, hanem a nemi meghatározást is kigyomlálták a programjukból, így nem fordulhat az elő, hogy a több mint 50 féle nemi identitásból, a mesterséges intelligencia véletlenül nem a megfelelőt választja ki, nyilvánvaló emberi jogi sértést követve el ezáltal…(Business Insider).

E heti könyvajánlókban, a Vice internetes magazin cikkéből szemlézve, sok szeretettel ajánljuk kedves Olvasóinknak a „Full Surrogacy Now” (Általános béranyaságot most) című könyvet, amelynek neves szerzője szerint a család nem egy természetes jelenség, hanem a társadalom által kreált mesterséges állapot, akárcsak olyan bűnös intézmények, mint a kapitalizmus, az öröklés, a hierarchia, sok minden más mellett is. Mindezen bajokra pedig a megoldás kulcsa a társadalom falanszterekbe szervezése, a hagyományos intézmények megsemmisítése. A könyv tehát ideális ajándéknak tűnik az ideológiai fejlődésben esetlegesen lemaradt kedves szülők, nagyszülők, konzervatív vidéki ismerősök, szomszédok részére.

A brit Independent jóvoltából, Főhős rovatunkban pedig szeretnénk bemutatni kedves Olvasóinknak Robert Noye-t, aki a rasszizmus kezelésének egy egészen újító eljárását fejlesztette ki hangulatos házában. A terápia lényege: el kell rabolni egy fehér nőt, akit fegyverrel kényszerítve több órányi rabszolgaságról szóló film megnézésére kell kötelezni. A siker garantált! Csak reménykedni tudunk, hogy ez a módszer mihamarabb meg tud honosodni a sok-sok haladó liberális városvezetés helyi antirasszista programjában is. Mi ott leszünk!”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés