„Mi leszel, ha nagy leszel?” – „Apám k*rváit fogom futtatni, Tanár Úr!”

2020. február 28. 9:04
Ferkó Dániel
Pesti Srácok.hu
A cigány fiatalok többsége soha életében nem hallotta a családjában azt a szót, hogy „nem” vagy „nem lehet”.

„Számos iskola szinte háborús övezetté válik. A cigány fiatalok többsége soha életében nem hallotta a családjában azt a szót, hogy »nem« vagy »nem lehet«. A liberális jogvédők, szociális munkások pedig csak adják alájuk a lovat. Ezek a törvényen kívül élő kis »szilaj csikók« egy kis herbállal meg »ginával« feltöltekezve bemennek a suliba, ahol a kiégett, leharcolt, 180 nettóért keccsölő pedagógus próbálja megfegyelmezni őket.

Nem nyomoz az ügyészség Orbán Viktor ellen a gyöngyöspatai romákkal kapcsolatos kijelentései miatt – adták hírül a balliberális hírportálok a minap. Hetek óta megy a hiszti, a hangulatkeltés, hogy a cigányokat másodrendű állampolgárokként kezelik ebben az országban. Nem elég, hogy a fehér, keresztény, heteroszexuális képződmények szegregálják őket, most még az emiatt megítélt kártérítést sem akarják nekik kifizetni. György Péter liberális esztéta az ATV-ben elcsukló hangon értekezett arról, hogy rettenetes világ épül Magyarországon, ahol a romák már nem számítanak ugyanolyan rendű és rangú embereknek, mint a magyarok. A sorosista jogvédők vérszemet kaptak, már heccelik a cigányokat; ahol csak lehet, elindultak a vonulgatások, tüntetések pro és kontra. Persze a szakavatott jogvédők pont a cigányokkal, az ő sorsukkal nem foglalkoznak. Bemennek a telepekre, az iskolákba, visznek csokit, ajándékot, egy kis pénzt esetleg, és elmantrázzák nekik, hogy mik a jogaik, meg hogy ne engedjék magukat elnyomni a többség által. Szóval megy a menetrendszerű provokálás. Az Amnestyt, a TASZ-t és György Pétert azonban az már a legkevésbé sem zavarja, hogy épp ezzel a hergeléssel dobják le a »bombákat« a falvakra, településekre és talán az együttélés legérzékenyebb gócpontjaira: az iskolákra.

Egy 14 éves cigány gyerek, akinek egyébként fogalma sincs arról, hogy mi a diszkrimináció, meg nem is érdekli, mert együtt lóg a suliban és azon kívül is a hasonlóan hátrányos helyzetű, szegény magyar társával, bejön az osztályterembe, megáll a tanárral szemben és közli, hogy neki jogai vannak. Egyébként is őt elnyomják a magyarok, úgyhogy tessék szíves lenni őt békén hagyni, nem számon kérni, mert nehéz a sorsa és neki egyébként is jogai vannak. Aztán Robika – merthogy megtörtént esetről van szó – elfordul, hamiskásan rákacsint a padtársára és röhög a markába. Elkezdődik az óra és kiderül, hogy történetesen Robikánál nemhogy tankönyv, de még táska sincs. Robikán atléta van és fuksz, továbbá egy kissé zavaros a tekintete. A Tanár mindezt szóvá teszi – ha még meri –, amire jön a gyors replika:

    »Most azé mer cigány vagyok, azé tetszik ezt velem«?

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jogvédők gyerekei elegáns alapítványi, esetleg egyházi iskolákba járnak, nem a gyöngyöspataihoz hasonló intézményekben. Ők maguk a budai negyedekben, esetleg Újlipótváros védett környezetében élnek. Nincs tudásuk, tapasztalatuk a valóságról. Ideáik vannak, és mindenek előtt gyűlöletük van. A kormány, és a benne, általa látott vagy láttatni kívánt "úri középosztály" iránt. A cél ennek a gyűlölt ellenségnek a támadása, nem a cigányok sorsának javítása. Ha ez utóbbi lenne a cél, támogatnák az ingyen tankönyvekben, ingyen étkeztetésben, ingyen szakmaszerzésben, roma szakkollégiumokban megnyilvánuló törekvéseket. Akkor nem pénzt adnának a cigányoknak, hanem tudást, képzést. Akkor nem csak a jogaikról, de a kötelességeikről is tájékoztatnák őket.

Mert éppen attól lesz valaki egyenrangú polgár egy országban, hogy a kötelességek ugyanúgy vonatkoznak rá, mint bárkire. Meg a jogok is, természetesen.

Ez már elég kulturált cigány, ha "tanár úrnak" szólítja és nem csicskájának.

Kerül, amibe kerül:
akár 4-5 fős osztályokkal, de a tanulókat különválasztani,
szellemi-lelki helyzetük, erőnlétük alapján
MAGYARORSZÁG SZÁMÁRA ÉLET VAGY HALÁL.
ha ezt nem tesszük meg, napról napra, egyre szétterjedtebben
az ország egy átláthatatlan lezüllési, irányíthatatlan, szétmálló
halálövezetté változik,
ami külföldi haderő bevetésével és külföldiek betelepítésével válhat lakhatóvá.

Miért van az, hogy a romániai cigányok legalább is egy részénél megvan a hajlandóság, hogy dolgozzanak? Elmennek Olaszországba és Spanyolországba, ahol majdnem rabszolgaként dolgoztatják őket. Nálunk biztosítva van munka nélkül is megélhetésük?

Ilyen méretes lipsit, mint te keveset látni manapság- vissza is doblak, más is had szórakozzon veled...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés