Eger ennél többet érdemel! 

2020. február 28. 8:09

Nyitrai Zsolt
Facebook
Az egri polgármester hanyagsága, szakmaiatlansága, hozzá nem értése miatt a városnak vissza kell fizetnie közel 300 millió forintot.

„Tisztelt Egriek!

A város országgyűlési képviselőjeként egy tájékoztató levelet kaptam ma Gulyás Gergely minisztertől, amit postáztak Eger polgármesterének is. Sajnos a pecsétes papír az egriek számára rossz híreket tartalmaz.

A dokumentumból úgy tűnik, hogy az egri polgármester hanyagsága, szakmaiatlansága, hozzá nem értése miatt a városnak vissza kell fizetnie közel 300 millió forintot, amelyet korábban már átutalt a kormány és már a város kasszájában volt.

Ilyen módon az egri munkahelyek szempontjából fontos déli-iparterület építési beruházásainak befejezése is kétségessé vált. Szomorú vagyok a hír miatt. Mi a jövőben is azon dolgozunk, hogy Eger és az egriek ügyét előre vigyük. Az ügy azért is különösen fájó, mert a forrásvesztés elkerülhető lett volna az egri polgármester által határidőben elküldött e-maillel.

Eger ennél többet érdemel!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mirkóczki Hegedüs 2.0 hadnagy igencsak belehúzott. Az egriek jó lesz ha betankolnak, mert igencsak szűk esztendők jönnek rájuk.

A hozzá nem értés mindig meghozza a gyümölcsét.

,, Az Önkormányzat számláján lévő pénzből becsülhetően 300 millió forintot kell visszafizetni az államkasszába Mirkóczki Ádám polgármester mulasztása miatt, derül ki egy ma reggel napvilágot látott minisztériumi levélből. Mutatjuk miért nagyon súlyos az ügy!

Nem a pénz kevés, hanem a szakértelem

Köztudott, hogy a város vezetését Mirkóczki Ádám több, mint 22 milliárd forinttal kitömött kasszával vette át. Beruházások, uniós projektek sokasága van folyamatban jelenleg is a városban. Ezeket a projekteket azonban rengeteg szakmai munkába kerül folyamatában kezelni, lefolytatni a szükséges eljárásokat és nem utolsó sorban iszonyatos papírmunka van mögöttük, ami csak akkor látszik, ha valami elromlik. Ez történt most az egri polgármester esetében.

Nem politikafüggő

A projektek megfelelő lebonyolítása, az uniós forrásokkal történő elszámolás külön szakma, de ahhoz, hogy a dolgok jól működjenek, a projektgazda- egy önkormányzat esetében a polgármester szakértelme és persze időráfordítása is szükséges. A politikai támogatás nem elég. Azokban a városokban, ahol a fejlesztésekre helyezték a hangsúlyt, például Debrecenben vagy Kaposváron, a legvérzivatarosabb gyurcsányi időkben is dübörgött a korszerűsítés. Megyénkben pedig Hatvan például sikeres volt, míg a szintén szocialista vezetésű Gyöngyös kudarcokat szenvedett el a szocialista kormányzás 8 éve alatt. Nem elég a politikai hátszél, és nem kizáró ok a politikai ellenszél sem, főleg, ha a pénz már a kasszában van, mint most, Eger esetében. A jogszabályi keretek kötöttek, ettől sem a finanszírozó, sem a finanszírozott nem térhet el.,,

https://www.egerhirek.hu/2020/..

Habis megszerezte, Mirkóczki elbukta

A déli iparterület fejlesztése több éves munka eredménye, amelynek célja a vállalkozások kiszolgálása, többek között utak vagy csapadékvíz elvezetés építésével, felújításával. Ha ez nincs, akkor Eger legnagyobb foglalkoztatói hátrányosabb helyzetbe kerülnek, az új beruházók pedig nagyobb eséllyel kerülik el a várost.

,,a határidő-módosítási kérelmet azonban Mirkóczki Ádám nem nyújtotta be,,

Az iparterület fejlesztés néhány lényeges elemét 350 millió forintból, a Modern Városok Program keretében finanszírozta volna az egri önkormányzat. A projektelemek egymásra épülése miatt lett volna szükség egy határidő módosításra, hogy tavaly év végével ne kelljen lezárni a még el nem kezdett projektelemek megvalósítását. Ezt a határidő módosítási kérelmet azonban Mirkóczki Ádám nem nyújtotta be.,,

Válaszok:
Sulammit | 2020. február 28. 8:56

Nem értem az egrieket, hogyan tudtak egy Mirkóczit megválasztani, amikor a parlamenti jobbik felszólalásokkor világos volt, hogy nem értenek semmihez. Sem Mirkócki, Magyar főleg nem, de a többiek sem.

Milyen "felhatalmazás nélkül"? Országgyűlési képviselőnek ne lenne felhatalmazása?
Olvasol is, vagy csak véleményezel?

Egy polgármestert felhatalmaznak egy országgyűlési képviselőt talán nem?

Voltam kb. 2 éve Egerben, nyugodt, barátságos kisváros. Lehet, hogy ezért kényelmesedtek el a kormánypártiak.

Ja, 3 éve is. Jó kis szálloda, óriás palacsintázó,... jól éreztük magunkat.

Nyitrainál kevesebb taszítóbb fideszes van- sajnos...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés