„Niedermüller Péter nagyon kemény cuccot szívhat”

2020. február 27. 17:09

Volner János
888.hu
A Fidesz „bezöldülésén” mérgelődik az ellenzék, miközben „szélsőségesen napelempártinak” bélyegzi a kormánypártokat. Interjú.

„Önnek – mint az energetikával régóta foglalkozó szakpolitikusnak – a paksi két új blokkon kívül is vannak elképzelései.

Igen, ugyanis nagyon fontos lenne további két új blokk megépítése. Ahhoz ugyanis, hogy Magyarország energiagazdálkodása az EU célkitűzéseivel összefüggésben 2050-re teljesen karbonsemleges legyen, ahhoz kénytelenek leszünk megépíteni még másik két blokkot is. Enélkül ugyanis nem fog menni a dolog. A klímasemlegesség elérése 50 ezer milliárd forintba kerül, ehhez képest a Paksi Atomerőmű bővítésének 3600 milliárd forintra becsült költsége elenyészőnek tűnik, miközben jelentősen hozzájárul az ország energiafüggetlenségéhez is.

 Paks további bővítésének gondolatától a zöldek nyilván nem kapnak levegőt. Mit szól ehhez?

 Azt tudom mondani, hogy Európa-szerte rendkívül felelőtlen politikát folytatnak. A legnagyobb őrültségeket viszik keresztül – sajnos sikeresen – az engedékeny, a liberálisok elvárásainak megfelelni akaró jobboldali politikusok pártjain. Németországban például a sötétzöldek nyomására az atomerőműveket leállították, és mint nemrég egy tanulmány igazolta, évente 1100 ember hal meg abban a környezetszennyezésben, amit a leállított atomerőműveket helyettesítő szénerőművek nagymértékű környezetszennyezése okoz.


Mit szól ahhoz, hogy Niedermüller Péter autómentessé akarja tenni Erzsébetvárost, s a taxisokat is ki akarja onnan szorítani, akiket ráadásul drogdílereknek nevezett?

Niedermüller Péter valami nagyon kemény cuccot szívhat. Azt se szabad elhinni neki, amit kérdez. Emlékezhetünk: ígérte a bulinegyed gyors, gyakorlatilag azonnali felszámolását, ehhez képest Erzsébetvárosban a bulinegyed él és virágzik, a polgármester semmit nem lépett ebben az ügyben. Nem adnék túl sokat Niedermüller Péter szavára.

Hoz-e változást az ellenzéki politikában, hogy Bencsik János után Szávay István is kilépett a Jobbikba?

Várható volt. Sajnos István és barátai is teljes mértékben támogatták a Jobbik posztkommunistákkal és liberálisokkal való összeborulását, azok hatalomba történő visszakerülését, úgyhogy még azt sem mondhatjuk, hogy kár értük. Ők is és a jelenleg őket irtó vezetés is szembeköpte a Jobbik Alapítói Nyilatkozatát, amely szó szerint kimondja: »A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.« Én nem változtatok sem pénzért, sem hatalomért az elveimen, és elkötelezett jobboldaliként hű maradok a hazámhoz. Ha ez véget vet a politikai karrieremnek, büszkén fogom vállalni. Mert a haza nem eladó!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fickó úgy érezte a demokrácia ünnepnapján, hogy EP lista vezető lesz, de Zázri elmenekült a süllyedő hajóról. Volner már előre elkezdte elkölteni az EP fizuját. Kért erősebb Skodát, a csajának irodát meg, havi 800 ezret számlázva. Roy szólt neki a nyáron, hogy az EP lista még nem aktuális, Dobrevékkel kell már egyeztetni. Ekkor ugrott ki, addig rendben volt minden.

"A Jobbikot mi hajtotta a szemkilövető karjaiba?"
már 2009-ben a szemkilövető kombinációja volt a Mozgalom, csak rosszul sült el. Most már nincs mese.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában