Nemek közötti bérszakadék – Nem játék!

2020. február 27. 10:26

Gurmai Zita
MTI-OS
Jelenleg 58 nappal kell többet dolgozniuk a női munkavállalóknak ugyanazért az éves fizetésért mint, amit férfi munkatársaik kapnak.

„2020-ban február 27-ére esik az egyenlő fizetés európai napja, amelyet minden évben azon a napon tartanak, amikor a nők végre utolérik a férfiak előző évi fizetését. Jelenleg 58 nappal kell többet dolgozniuk a női munkavállalóknak ugyanazért az éves fizetésért mint, amit férfi munkatársaik kapnak.

Az egyenlő díjazás európai napján az Európai Szocialista Párt Nőszervezete ezért elindítja a Nemek közötti bérszakadék – Nem játék! elnevezésű kampányát, hogy felhívja a figyelmet, az Európai Unióban jelenlévő, a fizetésekben megnyilvánuló hátrányos megkülönböztetésre. Sajnálatos módon a bérszakadék Magyarországon is komoly problémát jelent, a KSH szerint tavaly decemberben a férfiak bruttó átlagkeresete 67 800 forinttal haladta meg a női munkavállalók bérét.

A kampány célja, hogy az Európai Unióban olyan kötelező érvényű szabályok szülessenek, amelyek alapján a nemek közötti bérszakadékot nullára lehet csökkenteni 2030-ig. Ennek érdekében meg kell határozni az azonos értékű munka értékelésének kritériumait, a nemek között fizetéskülönbségek ellenőrzését, a fizetések átláthatóságával kapcsolatos intézkedéseket, továbbá a szabályok be nem tartása esetén alkalmazandó szankciókat is.

Ezekkel a lépésekkel garantálható, hogy az unióban minden férfi és nő ugyanazért a munkáért ugyanannyi bért kapjon. Ez az a méltányos bánásmód, amit a nők megérdemelnek.”

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ezt nem tudta #metoozni a részeg román diplomata?

"Ezekkel a lépésekkel garantálható, hogy az unióban minden férfi és nő ugyanazért a munkáért ugyanannyi bért kapjon."

Anyátoknak a picsáját, azt! Két férfi sem kap ugyanannyit ugyanazért a munkáért, sokszor még ugyanannál a cégnél sem. Hát még akkor, ha az egyikük Ausztriában dolgozik, másik meg Bugáriában.

Dehogy nézték, ne hülyéskedj már. A teljes bértömegből kiszámolt átlaggal számolnak, és ezzel hazudják tele a médiát. Eleve férfiak és nők eléggé más munkát végeznek az élet számos területén. 20-ból 19 ápoló nő, 20-ból 19 mérnök férfi. 100-ból 100 kőműves szintén férfi.

"There Is No Gender Wage Gap"

https://www.youtube.com/watch?..

Egyébként meg is lepett volna, ha a honi, nyomorult baloldal pont ezt a hazugságot ne hajtogatná.

Nem hiszek neki.
Az EU hivatalos oldala szerint 2018-ban a berkulonbseg 14% volt.
Az biztosan nem hatvanhét ezer Ft.

A nők gyermekvállalása miatt igazán igazságtalan lenne, ha ugyanannyit keresnének a nők nagy átlagban, mint a férfiak. Igen könnyen átlátható, hogy ez csak úgy történhetne meg, ha a munkavállalónál nem számítana a gyakorlat, a munkában eltöltött idő
Gyurmának üzenném, nézzen már utána a szingli nők keresetének is- meg fog döbbenni...

At írja a táblácskára gyurmaca: mee too, én is (akkor már inkább engem is...)
Pedig azt kellet volna írnia: mee-too, utánozó majom

Nem kell ehhez 30 perc, azonnal ki kell rúgni Jánost és mindenki megnyugszik a picsába...

Kedves Zita, nyugodjon le a pitsába, mindjárt megnyugtatom.
A magyar férfiak és a nyugat-európai nők fizetésében fellelhető szakadék jóval nagyobb, mint amit említetni tetszik és ami felizgatta. Egy magyar férfi másfél évvel kell hogy többet dolgozzon, hogy ugyanannyi bért kapjon mint egy nyugat-európai nő egy évre vetítve. De a magyar férfiak legalább öt évvel rövidebb ideig élnek, így a lemaradás biológiai okokból behozhatatlan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés