Kacsahadsereggel a sáskajárás ellen?

2020. február 27. 9:20
Magyarázat: a kacsák alkalmazása olcsóbb, és a környezetet is kevésbé terheli meg, mintha rovarirtó szereket használnának.

Százezer madárból álló kacsahadsereggel segít Kína a sáskajárás sújtotta Pakisztánt – jelentette csütörtökön a csöcsiangi Ningbo Evening News című lap.

A lap szerint a rovarpusztító szárnyasok a Kína keleti részén fekvő Csöcsiang tartományból indulnak majd útnak Pakisztánba, ahova korábban Kína már szakértőket is küldött, hogy segítsenek a dél-ázsiai országnak megfékezni az elmúlt évtizedek legsúlyosabb sáskajárását.

Pakisztán jelentős részét tavaly lepték el a sáskák

Kínai szakértők rámutattak, hogy a kommunista ország mintegy 20 éve a nyugat-kínai Hszincsiangban nagy sikerrel vetett be kacsákat a sáskák ellen. A kacsák alkalmazása olcsóbb és a környezetet is kevésbé terheli meg, mintha rovarirtó szereket használnának – mutatott rá Lu Li-cse, a csöcsiangi tartományi mezőgazdasági intézet egyik szakértője.

Lu kifejtette, hogy a szárnyasok között is a kacsák a legalkamasabbak a feladatra, mert előszeretettel verődnek csoportba és maradnak együtt, így könnyebb őket irányítani, emelett egy kacsa naponta 200 sáskát is fel tud falni, míg egy csirke étvágya 70 sáska elfogyasztása után már lankad.

Pakisztán jelentős részét tavaly lepték el a sáskák, komoly károkat okozva a gyapotföldeken, és már a búzatermést is veszélyeztetik.

(MTI)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés