Botrány, botrány, botrány

2020. február 27. 18:26

Bándy Péter
Demokrata
Az új Jobbikhoz tehát közelebb áll Soros György, mint Orbán Viktor, nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákkal nem foglalkozik.

„»A továbbiakban nincs szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést.« A Jobbikból múlt héten kilépő Bencsik János országgyűlési képviselő szerint erről beszélt Jakab Péter a párt február ötödikei frakcióülésén.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy Bencsiknek felébredt a lelkiismerete, jegyezzük meg, erről szó sincs: a politikusnak nincs baja például a moslékkoalícióba való betagozódással, sőt imént idézett videójában maga is leszögezte, hogy szerinte szükség van ellenzéki összefogásra. A különbség csak annyi, hogy Bencsik János úgy véli, »a teljes önfeladás se nem hiteles, se nem taktikus«, míg az újdonsült pártelnök-frakcióvezető a jelek szerint azon az állásponton van, hogy veszélyes minden olyan gondolat, ami megkülönbözteti a Jobbikot mondjuk a Demokratikus Koalíciótól vagy a Momentumtól. Mert azzal szavazókat lehet veszíteni.

De van más baj is a balliberális oldalra tartó – vagy oda már meg is érkező… – szélsőséges pártnál. Bencsik ugyanis azt mondta, hogy a párt legutóbbi tisztújító kongresszusán »Jakab Péter és Gyöngyösi Márton politikai bosszúhadjáratot hirdetett mindazon jobbikos vezetők és munkatársak ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették«. Bár a bosszúhadjárat tervét később Jakab tagadta, tény, hogy a pártban személycserék kezdődtek, és a pártelnök Indexnek kiszivárogtatott kongresszusi beszéde is komoly belső konfliktusokról tanúskodik.

Arról beszélt például, hogy egy tavalyi választmányi ülésen „huszonkét bátor harcos” titokban a hátába szúrta a kést; Szávay István korábbi képviselő körét »Szávay klánként« emlegette (Szávay később ki is lépett a pártból); valamint név szerint felsorolta azokat az alelnökjelölteket is, akikkel nem szeretne együtt dolgozni. Felszólalása végén pedig a Jobbik megmentéséről értekezett – megmenteni ugyebár azt szokták, aki nagyon nagy bajban van. Szavai alapján az is valószínű, hogy a belháborúnak egyhamar nem lesz vége…

A Jobbik balratolódása egyébként már a nyugati baloldali sajtó figyelmét is felkeltette. A The Guardian című brit lap a két hete megjelent Bizonyítja-e egy zsidó gyökerű vezető megválasztása, hogy a Jobbik megváltozott? című cikkében a szerző azt írta, Jakab szabadon beszél zsidó örökségéről, bár korábban neki is voltak antiszemita kijelentései, és megválasztása után gyorsan vissza is hívta a megyei közgyűlésből a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mengyi Roland és a dk összeért:-)))))
Érik még meglepetések az embert:

https://168ora.hu/itthon/dk-s-..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés